Grøn Uge 2024

Med Grøn Uge tilbyder grønne foreninger natur- og friluftsaktiviteter til børn i børnehaver og indskolingen. Grøn Uge 2024 løber af stablen d. 13. - 24. maj 2024.

Foreningerne inviterer ud i naturen

Foreningerne inviterer i Grøn Uge børnehaver og indskolingen på udflugter til blandt andet gård, sø, skov og hav, hvor livet blev indfanget og nærstuderet med net og lup, og hvor børnene lærte at begå sig i naturen. 

Program for Grøn Uge 2024 følger...

Hva' er Grøn Uge ? 

Grøn Uge er en årlig begivenhed i Gribskov Kommune, hvormed vi ønsker at skabe opmærksomhed på naturens kvaliteter og give børnehavebørn, og i år også børn i FO'er, gratis lokale natur- og friluftsoplevelser. Bag begivenheden står en lang række grønne foreninger, Det Grønne Dialogforum (kommunens grønne råd) og Gribskov Kommune. Det Grønne Dialogforum tog i 2009 det første spadestik, til det vi i dag kender som Grøn Uge og Grøn Lørdag. Grøn Uge og Grøn Lørdag er et godt eksempel på et samarbejdsprojekt mellem frivillige foreninger og kommune. Over årene er Grøn Uge vokset stille og roligt. I de seneste år har ca. 10 grønne foreninger tilbudt op i mod 20 aktiviteter for børnehavebørn i de ca. 10 dage Grøn Uge løb af stablen. I gennemsnit deltager der hvert år 450 - 500 børn i Grøn Uge.

Grøn Lørdag for familier

Grøn Lørdag er udsprunget af Grøn Uge og blev afholdt første gang i 2015, hvor foreningernes aktiviteter målrettet familier blev samlet på Gilleleje Havn som en afslutning på Grøn Uge. Foreningerne tilbyder på Grøn Lørdag familierne et hav af spændende natur- og friluftsaktiviteter. I 2022 blev Grøn Lørdag  afholdt 21. maj.

Se programmet for Grøn Lørdag her 

Grøn Uge 2023 

Grøn Uge 2023 løb af stablen d. 1.-12. maj. 11 børnehaver og 23 indskolingsklasser havde tilmeldt sig på de mange forskellige aktiviteter.

På programmet for Grøn Uge 2023 var:

  • Lav forårsmasker af naturmaterialer - Dronningmølle Huset, Dronningmølle Borgerforening
  • Børn og fugle – Dansk Ornitologisk Forening, Nordsjælland
  • Besøg dyr på økologisk landbrug og find krible-krable-dyr - Danmarks Naturfredningsforening, Gribskov afd. og Valby Bækgård (Økologisk landbrug og Naturcenter)
  • Livet på det lave kystvand - find Krible-krabledyr på strandbredden - Danmarks Naturfredningsforening, Gribskov afd. og Valby Bækgård (Økologisk landbrug og Naturcenter)
  • Livet i vandhullet - Danmarks Naturfredningsforening, Gribskov afd. og Valby Bækgård (Økologisk landbrug og Naturcenter)
  • Skovens dyr og planter - vi undersøger skovbunden og døde træer i Valby Hegn – Nordsjællands Naturskole
  • Liv i vandhullet – Naturstyrelsen Nordsjælland
  • Vandhulssafari ved Esrum Møllegård - Nationalpark Kongernes Nordsjælland
  • Livet på det lave vand – Naturvejledere i Gribskov Kommune og Gribskov Ungdomsskole, Grejbanken
  • Blomster, bier og biodiversitet - Munkeruphus

 

Kontakt

Natur, Vand og Vej

Rådhusvej 3
3200 Helsinge

Tlf: 7249 6000

Digital post til Natur, Vand og Vej