Åbent hus og arrangementer

Her kan du følge med i, hvilke aktiviteter vi inviterer borgerne til, herunder åbent hus arrangementer.

Aflastning og familiepleje

Gribskov mangler pleje- eller aflastningsfamilier.

Flere børn venter på en pleje- eller aflastningsfamilie i Gribskov Kommune. Du kan gøre en stor forskel, hvis du har lyst og overskud til at invitere et ekstra barn ind i din familie. Hvis du er interesseret i at blive plejefamilie eller aflastningsfamilie kan du læse mere, og ansøge om godkendelse på Socialtilsynet Hovedstaden`s hjemmeside: klik her

Åbent Hus hos børneergo- og fysioterapeuterne

Åbent Hus hos ergo- og fysioterapeuterne er et tilbud til både små børn og større børn/unge i Gribskov Kommune.

Arrangementerne henvender sig til forældre og børn, der kan have behov for at få vendt en motorisk udfordring. Nogle børn har sværere ved at bevæge sig end andre, men meget kan læres gennem forskellige bevægelseslege.
Større børn/unge kan også have lettere motoriske udfordringer som f.eks. ondt i hovedet, ryggen eller fødderne.
Vi undersøger dit barns motoriske udfordringer og kommer med forslag til f.eks. lege, øvelser eller andet der styrker netop de områder, dit barn har behov for.

Der vil være åbent hus fire gange årligt og datoerne er fastsat for første halvår af 2020. Der vil være åbent hus i tidsrummet fra kl. 15.00 - 17.00 på følgende dage:

  • onsdag d. 4. marts 2020
  • onsdag d. 10. juni 2020 (AFLYST)

Åbent hus arrangementerne finder sted i:
Kulturhuset - Store sal
Skolegade 43
3200 Helsinge
Parkering i gården - HUSK P-skive

Gribskov Kommune tilbyder temaaftener for forældre med fokus på emner såsom autisme, ADHD/ADD, angst m.fl. Under coronanedlukningen afholdes disse virtuelt. 

Mere information følger. 

Er du forælder til et eller flere børn, der er hjemsendt pga corona? Er du bekymret for om dit barns trives eller er ensom? Eller er du i tvivl om, hvordan du skal forstå dit barns reaktioner på at være hjemsendt?

Vi ved, at Coronarestriktioner og nedlukning giver store udfordringer for forældre og i familier. Derfor vil vi gerne tilbyde virtuel vidensdeling, rådgivning og sparring i forhold til de problematikker, I oplever under Corona. Det kan fx handle om bekymringer for børnenes trivsel, adfærd og reaktioner under Corona.

Torsdag den 8. april kan du via nedenstående link deltage i en gratis virtuel rådgivningscafé, hvor en PPR-psykolog stiller sin viden til rådighed, holder oplæg og besvarer spørgsmål om de problematikker og udfordringer Corona medfører.

Rådgivningscaféen er online, offentlig og tilgængelig for alle, der har interesse. Deltagelse er frivillig og kræver ingen særlige forudsætninger; du kan byde ind med spørgsmål eller råd til de andre deltagere eller blot lytte og modtage vejledning. På den måde håber vi at imødekomme de bekymringer denne tid kan frembringe hos jer familier og etablere et virtuelt fællesskab og sparringsrum.

Praktisk

Rådgivningscafeen foregår via Teams og varer ca. 1 time, hvoraf de første 15 minutter er et oplæg.
Det er gratis at deltage og offentligt tilgængeligt for alle interesserede.

Der kan deltages med navn eller pseudonym og med eller uden video i Teams. Deltagelse kræver ikke identifikation og kan derfor være anonymt efter ønske.

Rådgivningscafeen er målrettet forældregrupper, der fortsat har børn hjemsendt fra skole på grund af corona.

Det er torsdag den 8. april klokken 16-17 vi nedenstående link:

Klik her for at deltage i rådgivningscafeen

Yderligere information 

Psykolog Maria Wulff vil kort præsentere viden, forskning og erfaring relateret til Corona, og bagefter besvare spørgsmål og give inspiration til at komme igennem denne svære tid. Maria arbejder i Center for Dagtilbud og Skoler og beskæftiger sig primært med læring og sociale børnefællesskaber.

Hvis du har brug for yderligere hjælp eller vejledning om tilbud, se: Tilbud til børn og unge