Vi elsker blomster og bier

Gribskov styrker biodiversiteten

Den vilde natur får mere plads

Den vilde natur er lige så stille blevet fortrængt mange steder i landet. I Gribskov Kommune vil vi hjælpe den tilbage igen til gavn for både planter, dyr og mennesker.

Her på siden kan du dykke ned i, hvad vi gør for at skabe mere biodiversitet på en række områder lige fra grøftekanter til private haver. Vi glæder os til at høre den søde summen øge i styrke og at se de flotte blomster vokse frem i samarbejde med private borgere, foreninger og virksomheder. Sammen får vi Gribskov til at gro. 

Faunastriber

Gribskov Kommune har i 2024 givet tilskud til faunastriber i samarbejde med Nordsjællands Landboforening. Tilmeldingsfristen er udløbet. Læs mere her

 

Naturpris

Formandskabet for udvalget Klima, Teknik og Miljø uddeler årligt en Naturpris. I 2023 gik prisen til Rie Esper Larsen for at gå forrest i en frivillig indsats, hvor over 5.000 m2 er blevet ryddet for den invasive plante rynket rose.

I 2024 forventes Naturprisen af blive uddelt i efteråret. 

Læs mere om naturprisen her og Læs nyhed om prisoverrækkelsen her

 

Danmarks vildeste Kommune

Gribskov Kommune deltog i konkurrencen om at blive Danmarks VILDESTE kommune. Læs om Miljøministerens besøg her Læs Finale Grønbog.pdf Vinderen er fundet

De kommunale vejarealer er vilde

Vores grøftekanter og vejarealer summer og blomstre løs. Læs mere her. 

Inspiration til at folde naturen ud på grønne arealer

Boligforeninger, vandværker, virksomheder og organisationer m.fl. var inviteret til inspirationsdag og workshop om biodiversitet på Gilleleje Bibliotek i maj 2023. Her fik de fremmødte inspiration til at ændre og tilpasse driften af grønne arealer, for at øge biodiversiteten. Læs folder her.

Vær med til at skabe biodiversitet på kommunens arealer

Alle kan søge om at skabe biodiversitet på kommunens arealer. Læs mere her.