Børn med varige lidelser og handicap

Hvis det er første gang, du vil i kontakt med kommunen vedrørende dit barns lidelse eller handicap eller hvis du er i tvivl om, hvem du skal kontakte, kan du møde op til åben, anonym rådgivning. Her sidder en FSI-rådgiver, en PPR psykolog og en SSP konsulent klar til at vejlede og hjælpe. Du kan læse mere om åben, anonym rådgivning og åbningstider her.

Når Gribskov Kommune har fået kendskab, til at et barn har fået konstateret en funktionsnedsættelse, skal kommunen give et tilbud om rådgivning og vejledning herom, hvilke rettigheder familien har og hvilke hjælpe- og tilbudsmuligheder, der er igennem Gribskov Kommune. Du kan læse mere om familievejlederordningen og hvad du gør, hvis kommunen ikke har fået kendskab til funktionsnedsættelsen her.


Ønsker du at ansøge om kompensation for tabt arbejdsfortjeneste (§42), merudgifter (§41) eller hjælpemidler (§112), kan du gøre dette via borger.dk. Hvorefter du vil blive kontaktet af en sagsbehandler. Har du spørgsmål til at søge om ovenstående kan du ringe til Call centeret på tlf: 7249 6000 og blive henvist til team Handicap Kompenserende Ydelser eller team Hjælpemiddel.