Helsingegården

Helsingegården Plejecenter er beliggende i Nordsjællands skønne omgivelser tæt på natur og byliv. Helsingegården er et kommunalt plejecenter, som drives af PlejeGribskov.

På Helsingegården er der i alt er 105 boliger fordelt på 6 afdelinger. Heraf 22 boliger som er rehabiliteringspladser. 24 af boligerne er 1-rumsboliger, og de resterende er 2-rumsboliger. Den ene afdeling er en skærmet enhed for borgere med demens.

På Helsingegården er det vigtigt for os at skabe trygge og hjemlige rammer. Vi lægger vægt på, at det er dine ressourcer og ønsker, der er centrum for, hvordan din hverdag på Helsingegården skal se ud.

 

Tilsyn

Plejecenter Helsingegården får tilsyn fra Styrelsen for Patientsikkerhed samt kommunal tilsyn, som er udført af BDO Danmark på vegne af Gribskov Kommune.

Læs om Styrelsen for Patientsikkerhed samt tidligere tilsynsrapporter.

Læs om kommunale tilsyn samt tidligere tilsynsrapporter.

Værd at vide

Her kan du finde praktiske oplysninger omkring indflytning på Helsingegården.

Helsingegården er centralt beliggende i Helsinge tæt på det lokale forretningsstrøg og med grønne områder rundt omkring de 105 boliger. På Helsingegården har vi et dejligt have miljø med mange hyggelige kroge og en hønsegård. Forår og sommer stilles havemøbler og parasoller ud, og der plantes i krukkerne efter årstidens skifte.

Helsingegården drives af PlejeGribskov, men bygningerne ejes af boligselskabet Domea. Så selvom du nu bor på et plejecenter, så er din lejlighed dit eget hjem. 

se boliganvisning på Gribskov.dk

Fremvisning af bolig

Hvis du har et familiemedlem der skal på Plejecenter, kan du få fremvist en tilsvarende bolig som den der er anvist af boligvisitationen. Du bedes kontakte Centerleder/koordinator på det anviste center, for en aftale i tidsrummet 8-15.00 på hverdage. Da det er borgere i eget hjem, kan fremvisning af en bolig kun ske efter forudgående aftale på telefon: 7249 6050 og vælge det Center du ønsker kontakt til. 

Der er i alle lejligheder mulighed for tilkobling til YouSee kabel-tv. Dertil er også mulighed for at opsætte en telefon i din lejlighed. Du kan kontakte Yousee, hvis du ønsker kabel-tv og ligeledes skal du kontakte dit telefonselskab, hvis du skal flytte din telefon. 

Udgiften til kabel-tv og telefon betales af borgeren selv.

Rengøring i lejlighederne foregår på hverdage en gang ugentligt. Det er PlejeGribskovs eget personale der kommer og gør rent.

Du bliver tilmeldt vasketøjsordning automatisk ved indflytning. Hvis du ønsker selv at vaske, bedes du henvende dig til nærmeste leder.

Prisen opkræves månedligt og reguleres hvert år.

 

Vi har huslægeordning med Helsinge Lægecenter og Lægerne i Vestergade på Helsingegården. Det betyder at der er lettere adgang til lægen og et tættere samarbejde. Den tilknyttede praktiserende læge kommer i huset på fastlagte dage flere gange hver måned. Vi anbefaler at du i forbindelse med indflytning skifter til huslægen, men det er også muligt at beholde sin egen læge.

Følgende produkter er til rådighed i boligen og opkræves månedligt:

  • Toiletpapir
  • Engangsklude/skumvaskeklude
  • Håndsæbe, væghængt pumpesystem
  • Håndsprit, væghængt pumpesystem
  • Håndklædeark
  • Universal rengøring til daglig rengøring
  • Sanitet, rengøring til bad og toilet

 

Prisen reguleres hvert år.

Hvis du har brug for at få kontakt til stien, hvor din familie eller ven er bosiddende, ringer du til Helsingegårdens hovednummer, tlf.: 7249 6050. 

Du vil herefter blive guidet hen til den sti, som du ønsker kontakt med.

De tre cykelpiloter på Helsingegården
Tre cykelpiloter
Alle kan blive cykelpiloter

Familie/venner

Piloter er både seniorer, studerende, familie og venner til nogen, der trænger til vind i håret. Der er også plads til dig! Om du er ung eller gammel, er det vigtigste lysten til at cykle og få en masse gode oplevelser!

Vil du give en ældre en tur ned af barndommens gade, ind i skoven eller bare en tur rundt for at mærke, at de stadig lever.

Du cykler, når du har tid og lyst. Hver dag, hver uge eller bare en gang imellem!

Kontakt personalet på Helsingegården for mere information.

Helsingegården

Parkvænget 20, 3200 Helsinge

Tlf.: 7249 6050

Send digital post til Helsingegården

Billede af Heidi Schwaner Christensen centerleder for PlejeGribskov

Centerleder

Heidi Schwaner Christensen

Tlf: 7249 7696

Mail: hschr@gribskov.dk

Heidi Mørck

Centerleder

Heidi Mørck Fischer

Tlf.: 7249 6354

Mail: hmpet@gribskov.dk

Billede af leder på Helsingegården

Konstitueret centerleder

Sanne Klemmensen

Tlf: 7249 6984

Mail: sklem@gribskov.dk