Fritvalgsbevis til tøjvask

Du eller dine pårørende kan selv lave en aftale med en CVR-registeret virksomhed og som er indforstået med Gribskov Kommunes krav til tøjvaskeordningen.

Hvis du ikke ønsker at bruge kommunens vasketøjsordning, har du mulighed for selv at lave en aftale med et CVR-registreret firma, som lever op til Gribskov Kommunes krav om vasketøjsordningen.

Sådan bruger du et fritvalgsbevis

  • Du skal kontakte Visitation og Hjælpemidler og fortælle, at du ønsker at bruge et fritvalgsbevis.
  • Herefter får du tilsendt dit fritvalgsbbevis i din digitale postkasse, som du og din vasketøjsleverandør skal udfylde online. Du skal også selv aftale en dato for opstart at vaskeordningen med din leverandør. Når fritvalgsbeviset er udfyldt, skal Gribskov Kommune godkende leverandren før fritvalgsbeviset er gyldigt. Din leverandør vil få en besked, når leverandøren er godkendt.
  • Du eller dine pårørende skal selv administrere vaskeordningen. Det betyder at I også selv skal stå for bestilling og afbestilling af leverandøren (for eksempel ved indlæggelse) og betaling af regninger for eventuelt merpris.
  • I skal selv aftale et leveringstidspunkt på dagen og hvordan vasketøjet skal leveres. I skal også aftale en beskedfrist, hvis der er dage, hvor du ikke skal have vasket tøj, for eksempel hvis du skal på ferie eller bliver syg.

Hvis du ønsker at skifte leverandør, skal du altid kontakte Visitation og Hjælpemidler, så du kan få udstedt et nyt fritvalgsbevis.

Det kommunale tilskud til vasketøjsordningen er den samme, uanset om du vælger Elis eller en leverandør med dit fritvalgsbevis.

Uanset om du vælger Elis eller et fritvalgsbevis, bliver opkrævet en egenbetaling.