Ud på vandet og tæt på solen til Grøn Lørdag

Publiceret 27-04-2023

Gribskovs frivillige foreninger og lokale erhvervsliv inviterer på spændende oplevelser ved Gilleleje Havn til årets Grøn Lørdag den 13. maj.

Grøn Lørdag har i mange år været et samlingspunkt i maj måned, hvor glæden ved vandet og livet omkring hav og strand dyrkes. I år er ingen undtagelse, og alle er inviteret til en sjov dag på Gilleleje Havns øststrand den 13. maj kl. 10-14.

Med Grøn Lørdag foldes mulighederne for vilde naturoplevelser ud for Gribskovs borgere, besøgende og turister – og de grønne foreninger og lokale erhvervsdrivende får mulighed for at vise, hvad de kan tilbyde.

Brian Lyck Jørgensen, som er formand for Udvalget for Klima, Teknik og Miljø, glæder sig til dagen:

”Grøn Lørdag er en dejlig tradition og altid med gode aktiviteter, som de frivillige, grønne foreninger lægger en stor indsats i hvert år. Jeg håber på godt vejr, og at mange vil bruge deres lørdag på de spændende og overraskende naturoplevelser, der gemmer sig derude.”

Næstformand for udvalget, Morten Dahlberg, glæder sig også over det gode fokus på natur og grønne aktiviteter:

”Der er mange, der ønsker, at naturen er en del af deres og familiens hverdag. Men man savner måske idéer til, hvordan man kan bruge naturen. Det kan man få på Grøn Lørdag, hvor der er masser inspiration og spændende formidling af naturen at komme efter. Tak til de grønne foreninger.”

Programmet til Grøn Lørdag tæller aktiviteter for både børn og voksne. I kan blandt andet komme tættere på solen med Wieth-Knudsen Observatoriets solkikkert eller komme ud og opleve livet i vandet og på vandet. Se program på: gribskov.dk/grønlørdag.

Børnene varmer op med Grøn Uge

Som optakt til Grøn Lørdag afvikles Grøn Uge, hvor børnehavebørn og de yngste skolebørn kommer ud og laver aktiviteter i naturen sammen med frivillige foreninger.

Kommunens grønne råd, Det Grønne Dialogforum, står bag den årlige Grøn Uge, som afvikles i et samarbejde mellem kommunen og frivillige foreninger. Målet med Grøn Uge er, at alle kommunens børn i løbet af deres børnehavetid, får lokalforankrede naturoplevelser, og at de lærer at begå sig i naturen. I Grøn Uge får ca. 650 af kommunens børnehavebørn og børn i indskolingen en lokal naturoplevelse.

Borgmester Bent Hansen er med til at skyde ugen i gang den 1. maj kl. 9.30 til et krible-krable-arrangement – Livet på det lave kystvand – sammen med børn og voksne fra Esbønderup Børnehus.

”Det er sjovt, og det er lærerigt. Det er vigtigt, at de voksne er med til at formidle naturen for børnene, så vi får skabt en nysgerrighed hos dem, mens de stadig er små. Igen i år bliver der med Grøn Uge lagt en stor indsats for børnenes skyld, og det vil jeg gerne takke de frivillige foreninger for”, udtaler Bent Hansen.

Hele Gribskov ”går grønt” i maj

I år er Grøn Uge og Grøn Lørdag ledsaget af en række andre arrangementer i maj, som går under den fælles betegnelse ”Gribskov Går Grønt”.

Gribskov Går Grønt har til formål at samle og synliggøre de grønne tiltag, der spirer i kommunen, og samtidig give flere borgere mulighed for at deltage i aktiviteter, der har fokus på klima, bæredygtighed, natur og grøn omstilling. Alle arrangementer og aktiviteter kan følges her.

Bag Gribskov Går Grønt står Forum for Vækst og Udvikling i Gribskov Kommune.

Om Grøn Uge og Grøn Lørdag

Grøn Uge for børnehaver og indskolingsklasser i Gribskov Kommune løber fra den 1.-12. maj. Læs mere på: www.gribskov.dk/grønuge

Grøn Lørdag foregår lørdag den 13. maj kl. 10-14 på Gilleleje Havns øststrand. Der er gratis adgang for alle og ingen tilmelding påkrævet. Læs mere: www.gribskov.dk/grønlørdag