Nyt forløb: Afhjælp stress og ensomhed i naturens ro

Publiceret 13-10-2023

”Sund i naturen” er et tilbud til dig, der oplever symptomer på stress, angst, depression, ensomhed eller nedtrykthed.

På fem onsdage henover november og december 2023 kan du deltage i et forløb, hvor naturen er i fokus, og hvor du får inspiration til at anvende naturen til afslapning, ro og bevægelse. Naturen stiller ikke krav, men giver tværtimod mulighed for at lægge afstand til situationer, der skaber bekymringer og problemer. Det kan virke terapeutisk og nedbringe følelsen af stress, nedtrykthed eller depression. 

Det vil vi forsøge at hjælpe dig og resten af deltagerne til at opleve gennem et forløb, hvor vi mødes to timer ad gangen, én gang om ugen, i fem uger.

”Sund i naturen” er gratis at deltage i og foregår onsdage kl. 10-12 med start den 8. november og afslutning den 6. december. Forløbet henvender sig til voksne i alle aldersgrupper.  

Nordsjællands Naturskole er en samarbejdspartner omkring forløbet. Andre foreninger, der kan bidrage med inspiration og tips til gode aktiviteter, kan også blive introduceret. Det hele ledes af en forebyggelseskonsulent fra Gribskov Kommune i samarbejde med en friluftsvejleder. 

Som deltager vil du blandt andet være med til at lave mad over bål, prøve vinterbadning med sauna, stillevandring og andre foreningsaktiviteter. 

De fem gange foregår på forskellige lokationer i kommunens naturrige landskaber. Forløbet starter i Tisvilde Hegn: 

  • 8. november kl. 10-12, Tisvilde Hegn 
  • 15. november kl. 10-12, Esrum Sø 
  • 22. november kl. 10-12, Valby Hegn 
  • 29. november kl. 10-12, Strandbakkerne i Gilleleje 
  • 6. december kl. 10-12.30, Høbjerghytten i Helsinge 

Du får et mere detaljeret program, når du melder dig til.

Tilmelding

Du kan høre mere om forløbet, stille spørgsmål og melde dig til ved at ringe til forebyggelseskonsulent Louise Lokesgaard på telefon: 72496541 eller sende hende en mail på: lloke@gribskov.dk.