Fint besøg: Gilleleje Hovedgade spærret mandag eftermiddag

Publiceret 05-10-2023

Hendes Majestæt Dronningen er i Gilleleje mandag til en ceremoni i forbindelse med markeringen af 80-året for danske jøders flugt til Sverige.

Mandag den 9. oktober bliver Gilleleje Hovedgade spærret på en del af vejstykket omkring kirken. Afspærringen vil være mellem kl. 17.45 - 19.15, og trafikken bliver ledt udenom.
 
Det får også indvirkning på ruten for bus 362, der kører gennem Gilleleje. Ændringen vil blive opdateret på Rejseplanen og DOT (din offentlige transport).
 
Anledningen er, at Hendes Majestæt Dronningen er til stede ved en ceremoni i kirken, som markerer hændelserne i oktober 1943, hvor 1.300 danskere af jødisk oprindelse blev hjulpet over sundet fra kysten i Gilleleje til Sverige.
Det er muligt for alle interesserede at tage forbi kirken og måske få et glimt af dronningen og udenrigsminister Lars Løkke Rasmussen, som også deltager. Ceremonien i kirken er kun for inviterede, og der vil også være politi og sikkerhedsfolk til stede i området.
 
Forud for ceremonien i kirken kan du deltage i den officielle afsløring af skulpturen "Forskudt Horisont" af Karin Lind. Læs mere her.