Social- og sundhedselev

Vores elever

Bliv elev i Gribskov Kommune

Grib chancen og vær en del af fællesskabet som elev i Gribskov Kommune.

Bliv ansat som elev og uddannet som social- og sundhedshjælper eller social- og sundhedsassistent.

Læs om uddannelserne her:

Social- og sundhedshjælper ved SoSu H

Social- og sundhedsassistent ved SoSu H

Vær tæt på naturen i en kommune i rivende udvikling, hvor uddannelse har høj prioritet.

Bliv en del af læringsmiljøer, hvor der er fokus på livskvalitet, omsorg og pleje i et tværfagligt samarbejde. Du har mulighed for at udvikle dine kompetencer og bane vej for en god karriere og uddannelsesmuligheder.

Som social- og sundhedselev i Gribskov Kommune spiller du en afgørende rolle i at støtte og pleje borgere i forskellige livssituationer. Gribskov Kommune er beliggende i det nordlige Sjælland, der omfatter både byområder og landdistrikter.

Ledige stillinger og elevpladser

Find dit drømmejob hos os, søg en af nedenstående stillinger eller elevpladser.

Her i kommunen kan du tage uddannelsen til social- og sundhedshjælper og social- og sundhedsassistent. Du kan også blive kontorelev eller tage en del af dit sygeplejerskestudie hos os.

Læs mere om praktik og elevpladser.

Vi søger:

Mød vores elever

Her kan du møde vores elever og læse om deres uddannelse i social- og sundhedssektoren i Gribskov Kommune.

Vores elever

Mød Benedikte, vores 18 årige social- og sundhedsassistentelev

Benedikte er 18 år og allerede godt i gang med sin uddannelse som social- og sundhedsassistentelev. Fra hun var lille, har hun haft en følelse af, at hendes fremtid er at arbejde med mennesker. Benedikte holder meget af at være i kontakt med de mennesker, hun hjælper.

Benedikte er fyldt med energi og entusiasme, og selvom hun stadig er ny i gamet, oplever hun at gøre en positiv forskel i andres liv. Hendes hjerte banker for at skabe gode relationer til borgere og kolleger. Det er ikke bare et job for Benedikte; det er hendes passion.

På sit første oplæringsophold oplever Benedikte glæden ved direkte kontakt med borgerne på plejecenteret Helsingegården. Hun suger viden til sig fra erfarne kolleger og ser muligheden for at bidrage med sit perspektiv. For Benedikte handler det ikke bare om at udføre opgaverne; det handler også om at opbygge relationer og skabe et varmt og trygt miljø.

Hun er ikke bange for at stille spørgsmål og er hurtig til at lære vigtigheden af at lytte og forstå individuelle behov. Benedikte går ind i plejeopgaver og aktiviteter med et smil og arbejder målrettet for at gøre en forskel.

Vores elever

Mød Nefes, vores social- og sundhedhjælperelev

Mød Nefes, som er dedikeret og engageret i sin rejse mod at blive social- og sundhedshjælper. Nefes' passion for mennesker og musik smelter sammen i en kombination i hans arbejde som omsorgsperson.

Hans evne til at forstå og imødekomme individuelle behov skaber en oplevelse af nærvær for de borgere, han arbejder med. Det at have empati er ikke kun en professionel egenskab for Nefes, men en grundlæggende værdi, der former hans tilgang til social- og sundhedsarbejdet.

Vores elever

Mød Gitte, der er brancheskifter

Efter otte år i en administrativ stilling blev Gitte opsagt og stod over for at skulle genoverveje sin karriere. En samtale med en rådgiver inspirerede hende til at prøve plejesektoren. Hun søgte ind som ufaglært i branchen og blev ansat på et plejecenter som vikar. Her blev hun sikker på, at det var den vej, hun ville gå.

Gitte besluttede sig for at tage en uddannelse som social- og sundhedshjælper, så hun ville opnå den faglige viden som uddannelsen giver. Under uddannelsen var hun glad for sin oplæring på Helsingegården, især på demensafdelingen, og her opdagede hun vigtigheden af at kende borgernes livshistorie for at kunne støtte op om at bevare borgernes identitet.

Folk der er modne, lidt ældre og gerne vil skifte branche skal ikke være tilbageholdende. Bare gå i gang, der er brug for alle. Spring ud i det, og få lært faget fra bunden, og så ud og gøre en forskel, og glæde borgerne.

Gitte deltog i skoleforløb og oplæringsforløb, hvor hun samarbejdede med andre elever i alle aldersgrupper. Gitte ser frem til at anvende sin viden og erfaring til at gøre en positiv forskel i hverdagen for borgerene.

Gitte håber på at finde et fast job inden for plejesektoren, helst i sit lokalområde. Hun opmuntrer andre, der overvejer at skifte branche, til at følge deres hjerte og gå efter det, de virkelig ønsker. Gitte mener, at alder ikke bør være en hindring for at forfølge nye mål, og at engagement og erfaring kan bidrage værdifuldt til enhver arbejdsplads.

Vores elever

Mød Helle, der er brancheskifter

Helle skaber nye veje i sit arbejdsliv, da hun vælger at skifte fra socialpædagog og uddanne sig til social- og sundhedsassistent. Hun brænder for at gøre en forskel i menneskers liv, hvor hun udforsker en bredere vifte af omsorgs- og sygeplejeopgaver i et nært samspil med borgere i forskellige livssituationer.

Helle har indtil nu tilbragt sin oplæringstid på plejecentret Trongården, hvor hun har haft mulighed for at udvikle sine færdigheder og skabe meningsfulde forbindelser med ældre borgere. Nu står Helle over for nye udfordringer, da hun snart skal i oplæring i den udekørende Helhedspleje i Gribskov Kommune.

Helle ser også frem til at skulle i oplæring inden for psykiatrien, hvor hun vil få indsigt i det sociale arbejde med mennesker, der har brug for særlig støtte og omsorg. Skiftet mellem forskellige arbejdsområder afspejler hendes ønske om at forstå og bidrage til forskellige aspekter af det sociale og sundhedsfaglige felt.

Gribskov Kommune har vist sig at være den ideelle ramme for Helles karriereskifte, og hun oplever støtte og vejledning fra erfarne kolleger. Helle ser frem til at fortsætte med at gøre en positiv forskel i samfundet og bringe sin unikke baggrund og erfaring ind i sit nye erhverv.

Vores oplæringsvejledere

Kvalitet og et godt arbejdsmiljø

I Gribskov Kommune er vores oplæringsvejledere uddannede til at varetage vejledningen af dig på oplæringsstedet, og vi opkvalificerer dem jævnligt. Vi bruger it-systemet EduAdm, så du og din vejleder bedre kan arbejde sammen om din uddannelse.

Du er under hele uddannelsen tilknyttet vores uddannelseskonsulenter, som støtter og vejleder dig i løbet af uddannelsen og afholder elevnetværksmøder med dig og dine elevkammerater.

Kontakt

Vil du vide mere?

Kontakt

Susanne Drost
Løn, elever og service
Center for Strategi og HR

Indhold