Hvem skal have årets naturpris?

Publiceret 18-08-2023

Gribskov Kommune uddeler igen i år ”naturprisen” for en ekstraordinær indsats for naturen i det forgangne år. Frist for at indstille kandidater er 11. september.

Naturprisen går til en eller flere personer, en organisation, en forening, en virksomhed eller et selskab, som har bidraget positivt til biodiversiteten i Gribskov Kommune. Vinderen udpeges af Udvalget for Klima, Teknik og Miljø på deres udvalgsmøde den 19. september.

”Vi har masser af skøn natur i Gribskov, og der er mange i kommunen, som er optaget af, hvordan vi passer godt på den. Med naturprisen hylder vi dem, der gør noget for biodiversiteten, og som gør det også for andres skyld. Det er værd at markere, og derfor sætter vi igen i år fokus på den gode naturindsats”, udtaler udvalgsformand Brian Lyck Jørgensen.

Næstformand Morten Dahlberg siger:

”Naturen er en del af vores DNA i Gribskov. Vi dyrker jorden, fisker i havet og nyder skovens ro. Og kommunens haveejere er tilmed blandt de mest engagerede i landet i at skabe ’vilde’ haver med gode livsvilkår for dyr og planter. Med naturprisen giver vi et lille bidrag og et skulderklap til nogle af dem, der går forrest i arbejdet for en bedre biodiversitet i Gribskov Kommune.”

Naturprisen underbygger ambitionen ”Grønne Gribskov med naturen i centrum”, som er én af fire ambitioner i Gribskovs udviklingspolitik og planstrategi VORES GRIBSKOV. Ambitionen handler netop om at give plads til naturen og plads til, at Gribskovs unikke natur kan trives og bevares.

Hvem kan vinde?

Ved udvælgelsen af vinderen lægges vægt på:

  • at der er tale om naturpleje-/naturgenopretningsprojekter, der forbedrer beskyttede naturtyper og livsvilkårene for truede arter
  • at der i projektet indgår en aktivitet eller event, hvori der indgår formidling af natur
  • at det er til gavn og glæde for kommunens borgere og besøgende.

Med prisen følger, udover æren, et gavekort på 10.000 kr. som hjælp til at videreføre det gode arbejde med naturprojektet.

Indstil din vinderkandidat

For at indstille en kandidat til at modtage prisen, skal du sende en mail til natur@gribskov.dk og fortælle, hvorfor netop den eller de, du indstiller, fortjener prisen.

Frist for indstillinger er den 11. september 2023. Du kan læse mere om kommunens biodiversitetstiltag her