Grøn Uge

Med Grøn Uge tilbyder grønne foreninger natur- og friluftsaktiviteter til børn i børnehaver, indskoling og i fritidsordninger. Grøn Uge 2024 løb af stablen den 13. - 24. maj 2024.
Datoerne for Grøn Uge 2025 er endnu ikke fastlagt.

Foreningerne inviterede ud i naturen

Foreningerne inviterede i Grøn Uge 2024 børnehaver, indskolinger og fritidsordninger på udflugter til blandt andet gård, sø, skov og hav, hvor livet blev indfanget og nærstuderet med net og lup, og hvor børnene lærte at begå sig i naturen. 

Hva' er Grøn Uge ? 

Grøn Uge er en årlig begivenhed i Gribskov Kommune, hvormed vi ønsker at skabe opmærksomhed på naturens kvaliteter og give børnehavebørn, børn i indskolingen og børn i fritidsordninger, gratis lokale natur- og friluftsoplevelser. I gennemsnit deltager 500 børn i Grøn Uge hvert år.

Bag begivenheden står en lang række grønne foreninger, Det Grønne Dialogforum (kommunens grønne råd) og Gribskov Kommune.

Det Grønne Dialogforum tog i 2009 det første spadestik, til det vi i dag kender som Grøn Uge og Grøn Lørdag. Grøn Uge og Grøn Lørdag er et godt eksempel på et samarbejdsprojekt mellem frivillige foreninger og kommune. Over årene er Grøn Uge vokset stille og roligt. I de seneste år har ca. 10 grønne foreninger tilbudt op imod 20 aktiviteter for børnehavebørn samt børn i indskolingen og fritidsordninger i de ca. 10 dage Grøn Uge løber af stablen hvert år. 

Grøn Lørdag for familier

Grøn Lørdag er udsprunget af Grøn Uge, hvor foreningernes aktiviteter er samlet på Gilleleje Havn som en afslutning på Grøn Uge. Foreningerne tilbyder på Grøn Lørdag et hav af spændende natur- og friluftsaktiviteter for familier og natur- og friluftsinteresserede borgere. Grøn Lørdag blev afholdt første gang i 2015.

Se programmet for Grøn Lørdag 2024 (er afholdt) 

Grøn Uge 2024

  • Sand Sans v/ Dronningemøllehuse
  • Forår og sommer i skoven v/ Nordsjællands Naturskole
  • Bi-o-diversitet – en workshop om bier og planter v/ Munkeruphus
  • Find dyr i dammen v/ naturvejleder i Gribskov Kommune
  • Liv i vandhullet v/ Naturstyrelsen Nordsjælland
  • Livet på det lave kystvand – find krible-krabledyr på strandbredden v/ Danmarks Naturfredningsforening & Valby Bækgaard Økologisk Landbrug og Naturcenter
  • Besøg dyr på økologisk landbrug og find Krible-krable-dyr i jord og græs v/ Danmarks Naturfredningsforening & Valby Bækgaard Økologisk Landbrug og Naturcenter
  • Vi undersøger dyrelivet i et vandhul – find Krible-krabledyr i vandet v/ Danmarks Naturfredningsforening & Valby Bækgaard Økologisk Landbrug og Naturcenter
  • Livet på det lave vand v/ Gribskov Ungdomsskole, Grejbanken
Kontakt

Naturafdelingen

Rådhusvej 3
3200 Helsinge

Tlf: 7249 6000

Digital post til Natur