Gribskov Kommune inviterer til Fjæsingfest

Publiceret 18-07-2023

Gribskov Kommune inviterer til Fjæsingfest på stranden og vestmolen ved Gilleje Havn d. 5. august kl. 13.00 - 16.00. Kom med og fang en fjæsing, og lær hvordan den smukke og farlige fisk skal håndteres.

Fjæsingen er en fisk, der kræver respekt. Men den er også smuk og smager fantastisk. Derfor holder Gribskov Kommune en lille fejring for fjæsingen ved Gilleleje Havn d. 5. august kl. 13.00 - 16.00 på stranden og vestmolen.

Der er sørget for fiskeguider og lånefiskegrej, og alle er velkomne til at prøve kræfter med at fange en fjæsing. Lystfiskeren og amatørkokken Gordon Henriksen vil stå klar ved grilllen og tilbyde at tilberede din nyfangne fjæsing som en "Fjæsing Dog" med briochebolle, coleslaw og hjemmerørt tartarsauce.

Der er også en lille røretank, som de mindste kan gå på opdagelse i - dog uden en fjæsing!

En flot fisk, der kræver respekt

Når det er dag, ligger fjæsingen begravet i sandet ved de danske strande, så kun øjne og rygfinner stikker frem. Det betyder, at folk, der bader i Gribskov Kommune, kan stikke sig på fisken ved at træde på den.

Det er ikke livsfarligt, men det er godt at vide, hvad man skal gøre, så smerten fortager sig. Derfor vil Nordsjællands Livreddertjeneste også være med og fortælle om fjæsingen, hvordan man undgår at blive stukket, når man bader – og hvad man skal gøre hvis uheldet er ude.

Med arrangementet håber Gribskov Kommune at give flere mod på de mange oplevelser, som venter ved kommunens kyster. Det fortæller Brian Lyck Jørgensen, formand for Klima, Teknik og Miljø:

"Gribskov Kommune har meget flotte strande og kyster. Derfor tænkte vi, at det var en sjov idé at fejre fjæsingen. På den måde kan vi både informere folk om, hvordan de undgår at blive stukket - og samtidigt give flere lyst til at fiske."

Arrangementet er både for borgerne i kommunen og de besøgende, der er i Gribskov Kommune hver sommer. Det fortæller Anders Gerner Frost, der er formand for Udvalget for Erhverv og Oplevelsesøkonomi:

"Det er ingen hemmelighed, at mange rejser hertil om sommeren, så vi ønsker at vise borgere og besøgende, at det i høj grad er værd at besøge vores havne, der summer af liv. Gribskov har gode forhold for lystfiskere, så det ville være skønt, hvis arrangementet kunne lokke både amatører og øvede til at pakke sommertasken og give fiskeriet et skud."