Grundlovsceremoni

Grundlovsceremoni holdes for de borgere, der har opnået dansk indfødsret, og som skal deltage i en grundlovsceremoni for at få det endelige bevis på dansk statsborgerskab.

Gribskov Kommune holder to gange årligt en grundlovsceremoni.

Den næste grundlovsceremoni forventes at foregå den 31. maj 2023 kl. 14:00, når den næste lov om indfødsrets meddelelse er trådt i kraft.

Der vil blive åbnet for tilmelding til grundlovsceremonien omkring den 1. april, når loven træder i kraft. Du bedes derfor holde øje med denne side, hvor der vil komme flere oplysninger, så snart du kan tilmelde dig.  

Ceremonien

Grundlovsceremonien skal være med til at højtideliggøre og markere det nye statsborgerskab.

Ceremonien byder på en kort velkomst. Efterfølgende underskriver deltagerne erklæring, om at respektere danske værdier, overholde grundloven og leve efter de danske retsprincipper.

Hvad skal du have med til ceremonien

Der er vigtigt at du har disse dokumenter med:

  • Opholdskort, Fremmedpas, Konventionspas
  • Kørekort udstedt af offentlig dansk myndighed
  • Pas, identitetskort eller kørekort udstedt af offentlig myndighed i et andet EU/EØS land eller Schweiz
  • Pas, udstedt af en offentlig myndighed i andre lande end de nævnte er gyldig legitimation, hvis der er sat en opholdssticker i fra et EU/EØS land eller Schweiz

 

Tro- og love erklæring til Udlændinge- og Integrationsministeriet

Udlændinge- og Integrationsministeriet skal have modtaget din udfyldte og underskrevne tro- og love erklæring, senest 10 hverdage før du skal deltage i en grundlovsceremoni.  Sker modtagelse senere end det, vil du blive henvist til at deltage i en senere ceremoni.

 

Har du spørgsmål til ovenstående, er du velkommen til at kontakte Borgerservice.