Helbredstillæg

Du kan søge om helbredstillæg, hvis du er folkepensionist. Du kan også søge, hvis du modtager førtidspension efter de gamle regler, dvs. reglerne fra før 1. januar 2003.

For at få helbredstillæg skal du søge digitalt. Hvis du ikke har mulighed for at betjene dig selv på nettet, kan du få hjælp i kommunens Borgerservice.

Betingelser for at få helbredstillæg

Din personlige tillægsprocent skal være over 0

Din og din ægtefælles/samlevers samlede likvide formue må ikke overstige 103.100 kr. (2025), for at du kan få helbredstillæg. Formue er penge, som du nemt kan få adgang til, fx penge i banken, obligationer, pantebreve og værdipapirer. Det er altså ikke fx andelslejlighed, bil eller hårde hvidevarer.

Almindeligt helbredstillæg

Du kan få almindeligt helbredstillæg til medicin, tandlæge, fysioterapi, høreapparater, psykologhjælp og kiropraktorbehandling, hvis der kan gives tilskud til behandlingen efter Sundhedsloven.

Søg helbredstillæg på borger.dk

Det dækker helbredstillæg ikke

Helbredstillæg giver ikke tilskud til ernæringspræparater, befordringsudgifter til behandling eller til begravelse.

Pensionister i gruppe 2 får heller ikke helbredstillæg til læge- eller speciallægebehandling. Helbredstillæg gives heller ikke til pensionister som bor uden for Danmark.

Udvidet helbredstillæg til tandproteser, briller og almindelig fodbehandling

Med udvidet helbredstillæg kan du søge tilskud til tandproteser, briller og almindelig fodbehandling.

Tillægget kan ikke ydes med tilbagevirkende kraft, så husk at søge om udvidet helbredstillæg inden behandlingen udføres eller varen bestilles.

Kommunen vurderer, om udgiften eller behandlingen er nødvendig.

Du kan frit vælge optiker, tandlæge, tandtekniker og fodbehandler.

Gribskov Kommune har indgået prisaftaler vedr. briller og aftagelige tandproteser.
Tillægget kan højst udgøre 85 procent af den aftalte pris ifølge prisaftalen, uanset hvilken leverandør du vælger.

Søg udvidet helbredstillæg på borger.dk

Så meget kan du få i helbredstillæg

Helbredstillæggets størrelse afhænger af din personlige tillægsprocent. Tillægsprocenten bliver fastsat ud fra størrelsen af din og en eventuel ægtefælles eller samlevers indtægt. Jo højere din tillægsprocent er, desto mere kan du få i tilskud.

Et helbredstillæg dækker op til 85 pct. af dine egne udgifter.

Får du udvidet helbredstillæg til tandproteser, briller eller almindelig fodbehandling, kan du få dækket op til 85 pct. af den faktiske pris. Hvis kommunen har indgået en prisaftale i forhold til den hjælp, du søger om, kan du få dækket op til 85 pct. af den pris, der er aftalt i prisaftalen.

Du kan søge om et personligt tillæg til at dække den del af udgiften, du selv skal betale, hvis du ikke selv har mulighed for at betale.

Du skal have særlige vanskelige økonomiske forhold, for at komme i betragtning til personligt tillæg.

Læs mere om personligt tillæg på borger.dk