Solpolitik for dagtilbud

Skru ned for solen - solpolitik for daginstitutioner

Solpolitikken er med til at sikre, at børn og voksne er opmærksomme på og beskytter sig mod solen. Solpolitikken følges i perioden fra april til september på dage, hvor der er få eller ingen skyer på himlen, og hvor UV-indekset er på 3 eller derover. Og særligt i tidsrummet mellem kl. 12 og 15.

Skygge

De voksne er opmærksomme på mulighed for at søge skygge på ture og ved udendørsaktiviteter, ligesom der er fokus på skyggefyldte opholdssteder på legepladsen. Muligheder for etablering af skygge medtænkes, når der bygges om og ved opsætning af nye legeredskaber.

Solhat

Det er forældrenes ansvar at medbringe en solhat til børnene. Når børnene er ude, bærer de solhat med god stor skygge, der beskytter ansigt, hals, ører og nakke. Baseball-kasket anbefales ikke, da den ikke giver tilstrækkelig beskyttelse i nakken.

Tøj

Det er forældrenes ansvar, at børnene bærer tøj, der beskytter mod solen. Det kan fx være t-shirts med albuelange ærmer og shorts og nederdele, som dækker knæene. Soltop anbefales ikke, da den ikke giver tilstrækkelig beskyttelse i nakken og på skuldre.

Solcreme

Forældre har ansvar for, at børnene har solcreme på, når de bliver afleveret om morgenen. Forældre anbefales at benytte vandfast solcreme med en høj faktor. Børnene smøres ind i solcreme hen over frokost. I dagplejen og i nogle institutioner medbringer forældre solcreme til det enkelte barn. I andre institutioner er der vandfast solcreme af anbefalet faktor til rådighed. De voksne er ansvarlige og tager de nødvendige forholdsregler for både børn og voksne i forhold til beskyttelse mod solen.

De voksne lærer især børnehavebørnene, at det er vigtigt at beskytte sig mod solens stråler. Hvert forår informeres forældre om vigtigheden i solbeskyttelse.

Ledelsen anbefales dagligt at notere dagens UV-varsel et centralt sted i institutionen - fx i kalenderen med dagens beskeder. I dagplejen anbefales den enkelte dagplejer at tilmelde sig samme service. (Dagens UV-varsel kan modtages pr. sms via hjemmesiden www.skrunedforsolen.dk)