15-årig og 80-årig vinder årets priser til Idrætsprisuddelingen

Publiceret 19-04-2024

15-årige Albert Vodstrup Leidesdorff fra Bushi Karate og Combat Sport blev valgt til Årets Fund, og 80-årige Inge Birk fra Ramløse Gymnastik & Fitness er Årets Leder for 2023 på idrætsområdet.

Gribskov Kultursal i Helsinge var scenen for torsdag aftens uddelinger af årets idrætspriser i Gribskov Kommune. 169 dygtige idrætsudøvere fra i alt 17 forskellige idrætsgrene blev hyldet med medaljer og klapsalver for deres sportslige præstationer i 2023, og Årets Leder og Årets Fund blev afsløret.

Det var igen i år et stort anlagt arrangement, der traditionen tro blev sat i gang med besøg af Helsingørs Pigegarde. Som noget nyt stod en DJ for lydtæppet til begivenheden, og konferencier Flemming Larsen fra Idrætsrådet styrede slagets gang med optrædener, interviews – og ikke mindst uddelingen af medaljer til idrætsudøverne, hjulpet af næstformand i Udvalget for Kultur, Idræt og Forebyggelse Helle Blomsterberg, udvalgsmedlemmerne Astrid Recinella og Mathias Zilberberg samt formand for Idrætsrådet Jeanette Jensen. Borgmester Bent Hansen og formand for Kultur, Idræt og Forebyggelse Pia Foght var blandt talerne på aftenen.

Pia Foght uddelte prisen til Årets Leder Inge Birk og udtaler om årets uddeling:

”Idrætsprisuddelingen er en anerkendelse af vores aktive idrætsudøvere på tværs af alder. Samtidig er det en vigtig anerkendelse af vores frivillige lederes arbejde. Idrætten kan kun fungere gennem vores frivillige kræfter. Det er et imponerende forebyggende arbejde, der bliver gjort for vores kommune, når vi både taler bevægelse, trivsel og fællesskaber. Inge er en repræsentant for den frivillighed og lyst til at gøre noget for sine medmennesker. Inge er indstillet og valgt for sit utrolige virke som instruktør i Ramløse, hvor hun hver mandag tiltrækker over 90 seniorer til en aktiv formiddag i fællesskabets tegn. Vi er som kommune meget afhængige af Inges og andres store arbejde. Og man bliver særlig stolt, når man kan læse, at mellemstallet i idrætsforeningerne gik frem med 1.195 medlemmer i 2023. Så vi har meget at fejre. Sammen er vi stærke!”

Inge Birk fremhæves af indstillerne fra klubben for sit store engagement, smil og fantastiske energi. Inge Birk stiller op hver gang, der er arrangementer i foreningen, deltager i kurser, temamøder og mere, og er en fantastisk repræsentant for gymnastikken.

Udover Inge Birk var Herdis Fuglsang Damgaard fra Tisvilde Gymnastik Forening og Oliver Møllenberg fra Gilleleje Bokseklub indstillet til Årets Leder.

Borgmester Bent Hansen stod for uddelingen af prisen til Årets Fund, 15-årige Albert Vodstrup Leidesdorff, der blev valgt for, på trods af sin unge alder, at have vist imponerende evner inden for sin sport. Bent Hansen lykønsker Albert og fremhæver foreningernes vigtige arbejde:

”Jeg værdsætter det store arbejde som foreninger, drevet af frivillige, udfører i kommunen. Hvis de ikke var der, ville der slet ikke være et festligt arrangement som dette. Så stor tak og tillykke til jer.”

Helle Blomsterberg, næstformand i Udvalget for Kultur, Idræt og Forebyggelse, udtaler om prisuddelingen og valget af Albert Leidesdorff:

”På kort tid har Albert opnået resultater, som normalt tager flere år at opnå. Albert bliver fremhævet som et naturtalent og et teknisk vidunder inden for sin sport. Det er fantastisk at kunne hylde dygtige unge mennesker som Albert, og jeg håber, han fortsætter sin udvikling. Jeg vil også fremhæve de mange dygtige udøvere, der har fået flotte placeringer i det forgangne år, og som igen er blevet hyldet til idrætsprisuddelingen. Vi har udøvere i Gribskov Kommune, som er i den absolutte elite inden for deres sportsgren. Det kan kun lade sig gøre, hvis man har stærke klubber og understøttende sportslige miljøer. De frivillige er kernen i foreningslivet og fortjener at blive æret for deres daglige indsats som gør, at idrætten blomstrer, og at vi ser en flot fremgang i medlemmer af idrætsforeningerne i Gribskov Kommune.

Albert Vodstrup Leidesdorff er ny i karateverdenen, hvor han på kun to år har vundet guldmedaljer og på rekordtid har opnået at blive gradueret til brunt bælte 3. kyu. Albert fremhæves af sin forening som en seriøs og uhørt dygtig udøver i så ung en alder, som også hjælper andre i klubben til at blive bedre. Albert er desuden blevet optaget på Dansk Karate Forbunds talentcenter, som er bruttotruppen til det officielle danske karatelandshold.

Udover Albert Vodstrup Leidesdorff var Nicklas Kolt Købsted fra Helsinge Svømmeklub og Thor Majvig Mogensen fra Nordkystens Kystlivredningsklub indstillet til Årets Fund.

Tidligere års vindere

Årstallet angiver det år, personen blev valgt ved Idrætsprisuddelingen for deres virke året før.

Årets Leder
2010: Steen Mundus, Gilleleje Karate Klub
2011: Kim Fischer, GymHelsinge
2012: Jens Frederiksen, Helsinge Svømmeklub
2013: Anette Kjærgaard, Gilleleje Gymastikforening
2014: Stefan Pedersen, Tisvilde Gymnastikforening
2015: Lars Gierringe, Bokse Team Helsinge
2016: Agnete Christiansen, Helsinge Rideklub
2017: Hans Peter Dueholm, Team Helsinge Håndbold
2018: Helle Blomsterberg, Helsinge Badminton
2019: Steen Billenstein, Gilleleje Sejlklub
2020: Thomas Møllenberg, Gilleleje Bokseklub
2021: Ikke uddelt
2022: Mai Smedegaard, Ramløse Gymnastik & Fitness
2023: Flemming Erik Pedersen, Vejby IF og Vejby Billardklub 

Årets Fund
2010: Nicklas Friese, Nordkystens Bueskyttelaug
2011: Lasse Lykke Nielsen, Helsinge Svømmeklub
2012: Rasmus Victor Mortensen, BUSHI
2013: Mille Jensen, GymHelsinge
2014: Amanda Falck Weber, Tisvilde Hegn Orienteringsklub
2015: Emily Gantriis, Helsinge Svømmeklub
2016: Anastasia Derrett, Farum Familiesvøm, Udspring
2017: Oskar Snorre Frigast Olsen, Lyngby boldklub (Vejby)
2018: Erika Batakujevic, BUSHI
2019: Mads Knudsen, Nordkystens Bueskyttelaug
2020: Mette-Marie Broby Pedersen, Søborggaard Rideklub
2021: Ikke uddelt
2022: Nora Juncher Kjellin
2023: Sofie Rosshaug, Gilleleje Bokseklub

Idrætsprisuddeling - kontakt

Trine Allpass
Idrætskonsulent
Center for Byudvikling og Kultur