Stor dokumentarfilm-festival kommer til Gribskov

Publiceret 08-03-2024

GRIBSKOV:DOX tilbyder fire gratis visninger af nye, spændende dokumentarfilm mellem den 13. og 22. marts. Alle film er gratis.

Biblioteket i Kulturhavn Gilleleje er blandt de fire steder, som viser dokumentarfilm under Gribskov:DOX

Den store dokumentar-filmfestival CPH:DOX, der hvert år rulles ud i en række af hovedstadens biografer, kommer i år også i en Gribskov-udgave. Fire steder i kommunen har nemlig meldt sig til at vise betydningsfulde, tankevækkende og nye dokumentarfilm, godt hjulpet på vej af et solidt tilskud fra Gribskov Kommunes udvalg for Kultur, Idræt og Forebyggelse, som i januar besluttede at støtte projektet med 40.000 kroner.

”Vi skal som udvalg holde øjnene åbne for nye kulturelle tilbud, som kan komme vores borgere til gavn. Gribskov:DOX er en god mulighed for at mødes med andre og få en oplevelse ud over det sædvanlige. Dokumentarfilm giver os nye vinkler på verden og ny viden på en interessant måde”, siger udvalgsformand Pia Foght, som håber, at gribskovborgerne vil bakke op om filmvisningerne.

Også næstformand i udvalget Helle Blomsterberg synes det er en god mulighed, og håber, at borgerne vil benytte sig af tilbuddet:

”Vi synes, at det er spændende, at vi her i Gribskov også kan være med til at slå et slag for dokumentarfilmen og vise noget af det nyeste inden for genren”, udtaler hun.

”En skræddersyet oplevelse”

De fire udvalgte film handler om så vidt forskellige emner som ø-liv i klimaforandringernes tid, menneskets forhold til dyr, niche-ølproduktion og den glemte fortælling om dansk kvindefodbolds historie.

Programmet består af fire filmvisninger på fire forskellige lokationer i Gribskov Kommune: Gilleleje, Mårum, Helsinge og Græsted. Programmet er sat sammen i et tæt samarbejde mellem festivalen og de lokale steder, der viser filmene, og flere af arrangørerne serverer lidt til ganen eller maven, som ligger inden for temaet af filmen.

Hvert sted, der er involveret, har været en afgørende partner i valget af film, der passer bedst til rum og publikum. Dette sikrer, at hver visning er en unik og skræddersyet oplevelse, siger Camilla Krogh, program-koordinator hos CPH:DOX:

”Det er kernen i, at projektet med de lokale filmfestivaler kan vokse og blive en del af kommunernes kulturelle tilbud. Det er ikke københavnerne, der skal komme og vise, hvad kultur er. Det er en sammensmeltning mellem vores viden om dokumentarfilm og den lokale viden om, hvad man lokalt finder relevant og meningsfuldt”.

Program og billetter til Gribskov:DOX

Du kan se programmet og finde links til billetter på: cphdox.dk/da/doxdanmark/gribskov.

Billetter kan printes på forhånd eller vises på telefonen. Det er også muligt at få en billet i døren, hvis der stadig er ledige tilbage. Alle visninger er gratis.