Tandplejen har reduceret ventelisten betragteligt

Publiceret 12-06-2024

Nye opløftende tal fra tandplejen i Gribskov Kommune viser, at antallet af forsinkede undersøgelser i børne- og ungetandplejen er næsten halveret. Samtidig står ingen længere på venteliste til vurdering af bøjlebehandling.

Antallet af børn og unge, der har ventet på undersøgelse og behandling i tandplejen i Gribskov Kommune, er blevet langt færre over det sidste halve år. Det fremgår af en orienteringssag, som blev præsenteret for Udvalget for Skole, Børn og Familie tirsdag aften.

Udvalgsformand Trine Egetved udtaler:

”Tandplejen har manglet personale i en periode bl.a. på grund af langtidssygemeldinger. Jeg er glad for, at det nu ser ud til at gå den rigtige vej. Jeg håber, at de ansatte i tandplejen også føler det, og at de er ved godt mod. Tandsundheden er så vigtig for vores velbefindende, og det er en lettelse, at kommunens børn og unge nu igen kan regne med at få tilbudt undersøgelser og behandlinger hos tandplejen inden for en rimelig tid.”

Styr på bøjlerne

Tallene viser, at siden udvalget fik seneste orientering i januar, er ventelisten blevet nedbragt markant, så der i dag er 44% færre børn og unge, der afventer undersøgelse. I forhold til bøjlebehandling har man fjernet ventelisten for dem, som afventede vurdering. Derved er alle 164 børn blevet tilset.

Der er stadig børn og unge, der afventer igangsættelse af behandling, hvilket forventes nedbragt fra efteråret 2024 og fremad i forbindelse med, at en ekstra bøjletandlæge starter 1. september.

Næstformand i udvalget, Tue Villebro, udtaler på baggrund af orienteringen:

”Det er gode tal. Der er kommet styr på bøjlebehandlingerne, og vi har fået barberet meget af ventetiden til almindelig kontrol. Der er stadig en opgave med at få sikret rimelige ventetider på behandling, men det er positivt, at der nu er langt færre, der oplever forsinkelse på deres undersøgelse. Og alt tyder på, at ventetiden kan blive nedbragt yderligere hen over efteråret.”

Se tallene, der blev præsenteret på udvalgets møde den 11. juni.