Boksetalent og Vejby-ildsjæl vinder årets idrætspriser

Publiceret 24-03-2023

Sofie Rosshaug fra Gilleleje Bokseklub blev kåret som ”Årets Fund”, mens Flemming Erik Pedersen fra Vejby IF og Vejby Billardklub blev ”Årets Leder” ved den årlige idrætsprisuddeling i Gribskov Kommune.

En fyldt kultursal ved Gribskov Gymnasium i Helsinge kunne torsdag aften glæde sig over Gribskovs dygtige idrætsudøvere til den årlige idrætsprisuddeling, hvor 250 mennesker var inviteret til spisning og fejring. Foruden kåringen af Årets Leder og Årets Fund, skulle alle Gribskov-idrættens mestre fra det forgangne år i deres respektive idrætsgrene modtage medaljer og en hyldest for deres indsats.

Borgmester Bent Hansen og formand for Udvalget for Kultur, Idræt og Forebyggelse Pia Foght havde æren af at tale til årets to hovedvindere.

En ledertype som få

Flemming Pedersen har i mange år været kasserer for Vejby IF og overlappende formand for billardafdelingen, og borgmester Bent Hansen hyldede Flemmings store engagement i den lokale idræt i Vejby:

”Det er altid en stor glæde at få lov til at hædre en borger, der gennem det meste af sit liv har lagt alle kræfter i at skabe rammerne om et godt idrætsliv for børn og voksne i Gribskov. Og den glæde har jeg i dag (…) Roller som bestyrelsesmedlem og kasserer kan ofte virke usynlige, men er altafgørende for en velfungerende forening, og det er tydeligt at din indsats er meget værdsat.”

Det var formanden for Vejby IF Niels Jørgen Larsen, der havde indstillet Flemming til prisen. I indstillingen hed det blandt andet:

Flemming er en af de ledertyper, som bliver sjældnere og sjældnere. En person, der engagerer sig hele sit fritidsliv i den lokale forening. Samtidig har han i øvrigt taget sin tørn i andre lokale sammenhænge som borgerforening og gadekærslaug og senest med i opstarten af Vejby Oktoberfest.

Ung boksekomet får fortjent hyldest

De indstillede til Årets Fund talte et håndboldtalent, en springrytter, en karateudøver og en bokser.

”At vi har så dygtige, unge sportsfolk i Gribskov er imponerende. Hver enkelt af disse fire lever op til værdigheden som Årets Fund, og det har været svært at afgøre en vinder”, sagde formand for Udvalget for Kultur, Idræt og Forebyggelse Pia Foght.

I sin tale til vinderen Sofie Rosshaug fremhævede Pia Foght, at Sofie sideløbende med sin idrætskarriere passer sin uddannelse på gymnasiet, og at hun er en inspiration for andre små piger og drenge til at drømme stort.

Senest er Sofie Rosshaug blevet udtaget af bokseforbundet som en af de få, der skal forsøge at kvalificere sig til OL i 2024, som længe har været Sofies drøm. I indstillingen, som var indsendt af Oliver Møllenberg fra Gilleleje Bokseklub, stod blandt andet:

Sofie vidste allerede som 4-årig, at hun ville bokse. Hun skulle dog være fyldt 10 år, før hun kunne blive medlem af en klub, og har siden den dag målrettet arbejdet mod at blive den bedste. Gennem hele sin sportslige karriere har hun udvist en utrolig disciplin og arbejdsomhed i forbindelse med sin træning, samtidig med at hun gennemfører en 4-årig gymnasieuddannelse. Sofies talent og potentiale er kæmpestort og har allerede resulteret i titler som dansk mester 2022, sjællandsk mester 2022, sølvmedalje ved U19 VM 2022, bronzemedalje ved U19 EM 2021, nordisk mester 2022 og derudover guldvinder ved adskillige internationale landsholdsturneringer.

Tidligere idrætspris-modtagere

Årets Leder

2010: Steen Mundus, Gilleleje Karate Klub
2011: Kim Fischer, GymHelsinge
2012: Jens Frederiksen, Helsinge Svømmeklub
2013: Anette Kjærgaard, Gilleleje Gymastikforening
2014: Stefan Pedersen, Tisvilde Gymnastikforening
2015: Lars Gierringe, Bokse Team Helsinge
2016: Agnete Christiansen, Helsinge Rideklub
2017: Hans Peter Dueholm, Team Helsinge Håndbold
2018: Helle Blomsterberg, Helsinge Badminton
2019: Steen Billenstein, Gilleleje Sejlklub
2020: Thomas Møllenberg, Gilleleje Bokseklub
2021: Ikke uddelt
2022: Mai Smedegaard

Årets Fund

2010: Nicklas Friese, Nordkystens Bueskyttelaug
2011: Lasse Lykke Nielsen, Helsinge Svømmeklub
2012: Rasmus Victor Mortensen, BUSHI
2013: Mille Jensen, GymHelsinge
2014: Amanda Falck Weber, Tisvilde Hegn Orienteringsklub
2015: Emily Gantriis, Helsinge Svømmeklub
2016: Anastasia Derrett, Farum Familiesvøm, Udspring
2017: Oskar Snorre Frigast Olsen, Lyngby boldklub (Vejby)
2018: Erika Batakujevic, BUSHI
2019: Mads Knudsen, Nordkystens Bueskyttelaug
2020: Mette-Marie Broby Pedersen, Søborggaard Rideklub
2021: Ikke uddelt
2022: Nora Juncher Kjellin