Nu indføres dagsbilletter for erhvervskunder til genbrugsstationerne

Publiceret 04-05-2023

Som den eneste kommune i Vestforbrændingens område, betaler erhvervskunder i Gribskov Kommune nu kun første gang, når de afleverer affald på kommunens genbrugsstationer flere gange på en dag.

Da Vestforbrændingen 1. januar fjernede muligheden for at købe årskort til genbrugsstationerne, betød det en markant stigning i udgiften for de virksomheder, der bruger stationen flere gange om dagen.

Med de nye regler skulle aflevering af affald på de 24 genbrugsstationer i Vestforbrændingens område takseres pr. besøg, og det gjaldt dermed også Højelt Genbrugsstation og Skærød Genbrugsstation, som ligger i Gribskov Kommune.

Men nu er der glædelige nyheder for erhvervskunderne i Gribskov, da byrådet tirsdag aften godkendte at indføre nye dagsgebyrer, så man kun betaler for dagens første besøg, og derefter kan bruge genbrugsstationen ubegrænset resten af dagen.

Forslaget om dagskort blev fremsat af Gribskov Kommunes bestyrelsesmedlem i Vestforbrændingen Pernille Søndergaard. Hun glæder sig over, at det er lykkedes at få indført den nye forsøgsordning, der gælder for resten af 2023:

”Vi var nødt til at få gjort noget ved de gebyrer. Der var flere små virksomheder, der risikerede at måtte dreje nøglen om, når de skulle til at afregne pr. besøg. Derfor er jeg rigtig glad for, at bestyrelsen i Vestforbrændingen har lyttet, og at vi nu har fået skabt en mere rimelig afregning for erhvervskunderne til genbrugsstationerne.”

Også Brian Lyck Jørgensen, formand for Udvalget for Klima, Teknik og Miljø i Gribskov Kommune er tilfreds med forsøgsordningen:

”Det gør ikke den store forskel for omkostningerne til at drive genbrugsstation, om den samme ladvogn kommer 1, 2 eller 5 gange samme dag. Derfor er det også rimeligt og fornuftigt med en mere fleksibel ordning, hvor man betaler ét gebyr pr. dag. Jeg er glad for, at problematikken blev bragt videre, og at Vestforbrændingen har været lydhøre overfor at finde en god løsning.”

De nye gebyrer træder i kraft med det samme, dvs. at man som erhvervskunde på genbrugsstationerne i Gribskov Kommune fremover kun bliver takseret første gang, man triller ind på området. Besøget registreres som hidtil ved nummerpladescanning.

Der takseres stadig pr. besøg på Vestforbrændingens øvrige stationer i hovedstadsområdet.