Det nye hus på Østergade åbner for borgere 8. juni

Publiceret 22-05-2023

Det nye administrative og sundhedsfaglige hus på Østergade 62 i Helsinge er snart klar til indflytning. Fra 2. juni vil der ikke længere være åbent for borgerhenvendelser på de gamle adresser.

Det store nye byggeri på Østergade, som fremover skal huse mange af kommunens medarbejdere fra bl.a. tandpleje, sundhedspleje, genoptræning, medarbejdere på børne-, unge- og voksensocial-området, jobcenter, PPR og Helhedsplejen er i den sidste fase, og i juni måned begynder indflytningen og ibrugtagning af huset.

Huset, der består af fire bygninger i forskudte plan, bliver arbejdsplads for godt 400 af Gribskov Kommunes ansatte, og også borgere, foreninger og andre vil snart få deres vante gang i de nye rammer.

Flytter ud af Gillelejehuset og Bymosevej

Medarbejderne, der skal bo i det nye hus, samles flere steder fra, bl.a. Gillelejehuset på Birkevang i Gilleleje og adressen Bymosevej 4 i Helsinge, hvor jobcentret holder til i dag. Det betyder, at der efter udflytningen ikke længere vil være kommunale aktiviteter på de to adresser.

Den første nedpakning går i gang 1. juni, og i den efterfølgende uge vil flyttekasser, udstyr og materialer blive fragtet til det nye hus på Østergade. Tirsdag og onsdag den 6.-7. juni vil det ikke være muligt at kontakte nogle af afdelingerne, da alt udstyr, ledninger osv. sættes op. De første borgere vil kunne modtages torsdag den 8. juni.

Genoptræningen samles i Helsinge

Genoptræningen samles i de nye flotte genoptræningslokaler i det nye hus. Det betyder, at borgere, der hidtil er gået til træning på et af kommunes plejecentre eller på Bymosevej fremover modtager genoptræning i Helsinge.

Et hus for alle

Kommunaldirektør Sascha Volmer Sørensen glæder sig til indflytningen og håber på forståelse for, at det kan tage lidt tid at komme på plads og lære huset at kende:

”Jeg glæder mig utrolig meget til, at vi kan flytte ind. Med Gribskov Kommunes Administrative og Sundhedsfaglige hus får vi et nyt ’hjem’ for mange af vores sundhedsfaglige og borgerrettede medarbejdere, som jeg håber, de vil tage godt imod. Det bliver også et sted, vi deler med borgerne, og jeg er sikker på, at også borgerne og andre besøgende vil få glæde af det i mange år fremover. Vi arbejder på mange fronter med at få alt på plads i øjeblikket, og vi håber, at I vil have tålmodighed med os i starten, mens vi stadig lærer det nye at kende og kommer helt på plads i de nye rammer.”

Der arbejdes på at markere åbningen af det nye hus efter sommerferien, når flytningen er helt overstået, og de sidste ting er kommet på plads.

Næste flytteetape

Efter sommerferien flytter også tandplejen, herunder tandreguleringen og omsorgstandplejen ind i det nye hus. Denne etape af flytningen sker fra weekenden uge 24/25. Borgere, der har tid i tandplejens klinik, vil få besked, hvis deres besøg foregår i det nye hus. Som udgangspunkt følger skolebørnenes tandklinik skoleåret, dvs. den nye tandklinik bruges af skolebørnene fra start af det nye skoleår til august.

Helhedsplejens Helsinge-lokationer flytter til august. Det betyder, at sygeplejeklinikkerne åbner for borgere i det nye hus med større kapacitet efter sommerferien.

Husk tidsbestilling!

Vær opmærksom på, at man skal have en aftale for at komme i Gribskov Kommunes Administrative og Sundhedsfaglige hus. Hvordan man bestiller tid, vil der komme nærmere information om senere.

Nyt administrativt og sundhedsfagligt Hus

Fakta – hvem flytter?

Medarbejdere fra: Genoptræningen, Sundhedsplejen, Center for Job og Unge (herunder jobcenter, ydelsescenter og ungeindsats), Center for Sundhed og Omsorg (herunder Visitation og Hjælpemidler), Center for Sociale Indsatser (herunder pædagogisk psykologisk rådgivning – PPR), Helhedsplejen (hjemmepleje og sygepleje) samt Tandplejen flytter alle ind i det nye hus.

Nyt administrativt og sundhedsfagligt Hus

Om huset på Østergade 62

Gribskov Kommunes nye administrative og sundhedsfaglige hus bliver arbejdsplads for godt 400 medarbejdere inden for sundheds- og omsorgsområderne i Gribskov Kommune, herunder mange borgernære funktioner som f.eks. sundhedspleje, tandpleje, genoptræning, PPR, jobcenter og virksomhedsservice. Huset rummer samlet set godt 7.500 m2 med store åbne rum og moderne kontorlandskaber. Det er også tænkt som borgernes hus – et sted som supplerer mulighederne for forsamling af borgergrupper og foreningsaktiviteter.

Læs mere på gribskov.dk/ostergade