Byråd ønsker mere konkurrence: Gribskov Kommune lader udbud gå om

Publiceret 27-01-2023

Byrådet i Gribskov Kommune har besluttet, at udbud på driften af tre plejecentre og et demensdagcenter skal gå om. Det sker for at sikre bedre konkurrence.

I september 2022 udbød Gribskov Kommune fuld drift af plejecentrene Skovsminde, Udsigten og Bakkebo inklusive demensdagcenter Holbohave. Fristen for at give tilbud udløb den 24. november 2022, og efter behandling af indkomne tilbud har byrådet truffet beslutning om at annullere udbuddet og genudbyde opgaven for at sikre bedre konkurrence.

”Når vi træffer denne beslutning omkring plejecentrene, så sker det ud fra et ønske om at opnå mere konkurrence og bedre priser. Det, tror vi på, kommer med flere aktører, og vi vurderer, at det er godt givet ud for at sikre den bedst mulige løsning”, siger formand Udvalget for Ældre, Social og Sundhed, Helle Lund.

Det oprindelige udbud medførte, at en eventuel ny leverandør skulle overtage opgaven i juni 2023. Annulleringen af udbuddet betyder, at driften af de berørte plejecentre og demensdagcenteret Holbohave vil fortsætte uændret. Det vil sige, at borgerne, som bor på centrene og deres pårørende ikke vil opleve ændringer.

”Det er vigtigt at understrege, at vores borgere og deres pårørende ikke vil mærke nogen forskel i forbindelse med, at vi genudbyder opgaven. Vores aftaler er skruet sådan sammen, at vores nuværende leverandører fortsætter helt som de plejer, indtil et nyt udbud er gennemført og nye kontrakter træder i kraft”, siger Pia Foght, som er næstformand i udvalget for Ældre, Social og Sundhed.