Sygepleje skal leveres i kommunens sygeplejeklinikker

Publiceret 10-02-2023

En politisk beslutning om ændring af sygeplejen træder nu officielt i kraft. Sygepleje leveres fremover kun i eget hjem, hvis det vurderes, at en borger ikke er i stand til at komme i klinikken.

Udvalget for Ældre, Social og Sundhed i Gribskov Kommune har besluttet, at sygepleje som udgangspunkt skal leveres i en af kommunens to sygeplejeklinikker.

Det betyder, at hvis man har brug for sygepleje, skal man i udgangspunktet fremover selv komme i en sygeplejeklinik. Dette gælder dog ikke, hvis det vurderes, at man ikke er i stand til at komme i klinikken. Så kan man få besøg i eget hjem.

Ændringen har betydning for flere af de borgere, der i dag modtager sygepleje. Disse borgere vil i de kommende uger modtage et brev i e-boks eller med posten, der gør opmærksom på ændringen.

Formanden for Udvalget for Ældre, Social og Sundhed, Helle Lund, forklarer om beslutningen:

”Vi skal bruge resurserne rigtigt i sygeplejen. Det er bedre, at medarbejderne bruger deres tid i klinikken sammen med borgerne, end at de bruger tiden på kørsel. Det giver samtidig en bedre kvalitet i sygeplejen, når det foregår i klinikken under optimale forhold.”

Næstformand i udvalget Pia Foght uddyber:

”Når sygepleje foregår i en klinik, kan vi bedre sikre, at borgeren i de fleste tilfælde møder de samme medarbejdere hver gang, de kommer. Det giver tryghed. Og på klinikken har medarbejderen alle sine remedier til rådighed, så de kan give den bedst mulige sygepleje. Og hvis det er sådan, at man ikke kan komme i klinikken, så vil der selvfølgelig komme en medarbejder i hjemmet.”

Beslutningen om ændringen i forhold til sygepleje blev truffet i november 2022, og nu er de rette rammer til implementering på plads. Den nye praksis træder i kraft pr. dags dato både for borgere, der i dag modtager sygepleje samt fremtidige modtagere af sygepleje.

Gribskov Kommune har to sygeplejeklinikker: I Helsinge på Helsingegården, Parkvænget 20B og i Gilleleje på Gilleleje Stationsvej 4.