Gribskov Kommune vil sættes fri på skoleområdet

Publiceret 12-09-2022

Hillerød, Greve, Silkeborg og Aabenraa Kommuner bliver såkaldte ’velfærdskommuner’ på beskæftigelsesområdet. Nu går Gribskov Kommune efter skoleområdet.

Torsdag stod det klart, at Gribskov Kommune ikke får imødekommet ønsket om at blive en af landets fire kommuner, som får mulighed for at blive sat fri for love og paragraffer på beskæftigelsesområdet.

Dermed går kommunen nu i stedet efter skoleområdet, og det glæder udvalgsformand Jens Rane Holck, Udvalget for skole, børn og familie:

”Jeg er rigtig glad for, at vi nu kan gå efter at lægge billet ind på skoleområdet. Formålet med velfærdskommuneforsøgene er at give skolerne mulighed for at udfordre rammerne og styre mere efter, hvad der virker på den enkelte skole. Erfaringen fra andre kommuner er, at det giver energi og inspiration, når lærere, pædagoger, pædagogisk personale, forældre, ledelse og politikere får det her spillerum med mulighed for at bringe nye ideer på banen.”

Hvis Gribskov bliver udvalgt som velfærdskommune på skoleområdet, vil det give medarbejderne bedre rum til at udfolde deres kreativitet, mener næstformand i Udvalget for skole, børn og familie Helene Gerlykke-Dohn:

”Jeg håber, at en frisættelse vil kunne give vores lærere og medarbejdere mere plads til at bruge deres faglighed og kreativitet til at gøre trivslen og læringen endnu bedre. Og vi vil som politikere skulle arbejde tæt sammen med skolelederne om at sætte nogle gode rammer for arbejdet.”

Hvis Gribskov Kommune får godkendt ansøgningen om at blive velfærdskommune på skoleområdet, er det forventningen, at forsøgsperioden kan træde i kraft fra omkring starten af det nye skoleår i 2023.

Et enigt Byråd besluttede tirsdag d. 6. september, at kommunen, hvis den ikke fik mulighed for at blive velfærdskommune på beskæftigelsesområdet, skulle søge om at blive det på skoleområdet som første prioritet, og ældreområdet som anden prioritet.