Ny borgerrådgiver vil styrke dialogen mellem kommune og borgere

Publiceret 02-03-2022

Fra den 1. marts vil Thomas Green-Andersen møde Gribskov Kommunes borgere i øjenhøjde i stillingen som kommunens borgerrådgiver.

Den 1. marts får Gribskov Kommune ny borgerrådgiver: Thomas Green-Andersen. Hans arbejde vil bestå i at styrke dialogen mellem borgerne og kommunen.

Thomas Green-Andersen fortæller, at han især ser frem til at fremme den borgernære kommunikation:

- Det jeg brænder for, er at være tæt på borgerne og rådgive dem bedst muligt. For eksempel kan jeg hjælpe med, at en henvendelse havner det rigtige sted i kommunen.

I stillingen har Thomas Green-Andersen tænkt sig at gøre brug af sin erfaring fra Københavns Kommune:

- Jeg kommer fra en stilling i Københavns Kommune, hvor jeg har besigtiget boliger – nogle i rigtig dårlig stand – og rådgivet beboerne juridisk. Derfor har jeg mødt mange mennesker og hjulpet dem med at forstå rammerne og mulighederne i deres situation.

Ved at give borgerne bedre forståelse for kommunen, forventer Thomas Green-Andersen også at give Gribskov Kommune bedre forståelse for borgerne:

- Når borgerne kommer til mig, kan jeg rådgive. Jeg kan ikke omgøre beslutninger, men jeg kan formidle borgerens perspektiver til kommunen, så kommunen kan bruge dem, når der træffes beslutninger.

Byrådet er begejstrede for styrket kommunikation med borgerne

Gribskov Byråd ser det som en styrke for kommunen, at der bliver ansat en borgerrådgiver, der er dedikeret til at vejlede borgerne, og som dermed kan sikre den gensidige dialog.

Det forklarer borgmester Bent Hansen:

- Som kommune er vi til for borgerne. Derfor er det vigtigt, at borgerne føler sig mødt og har let ved at forstå kommunens kommunikation. Og det er jo noget, som en borgerrådgiver i den grad kan hjælpe med.

Gribskov Kommunes 1. viceborgmester Trine Egetved glæder sig også til at gøre brug af de indsigter, borgerrådgiveren kan bidrage med:

- Det, som er unikt ved borgerrådgiveren, er jo, at han er en neutral part. Det betyder, at han kan tage nogle samtaler med borgerne, som sagsbehandleren normalt ikke kan. Vi glæder os meget til at se, hvordan vi kan bruge de indsigter i vores politiske arbejde, fortæller hun.