Gribskov gør klar til at modtage flygtninge fra Ukraine

Publiceret 02-03-2022

Gribskov Kommune holder øje med situationen i Ukraine og ser på muligheder for indkvartering af flygtninge. Det betyder, at Gribskov er klar, hvis Udlændingestyrelsen beslutter at gøre brug af kommunale ejendomme til at huse flygtninge.

Regeringen har meldt ud, at Danmark skal være forberedt på at der kan komme ukrainske flygtninge til landet. Det præcise tal kendes ikke endnu. Det afhænger af udviklingen i Ukraine.

Udlændingestyrelsen har bedt kommunerne om at melde ind hvis de har egnede kommunale bygninger, som kan bruges til indkvartering af flygtninge, hvis det bliver nødvendigt. Derfor er Gribskov gået i gang med at se på mulighederne.

”Det ser vi som en helt naturlig opgave for os som kommune. Vi ser på situationen i Ukraine med største alvor, og vi vil meget gerne være med til at hjælpe”, siger borgmester Bent Hansen og fortsætter: ”Det er Udlændingestyrelsen, som beslutter, hvor og hvordan, vi kan hjælpe som kommune. Nu forbereder vi os og afventer ellers deres udmeldinger”.

Ca. 40 boliger kan etableres på Toftebo

Gribskov Kommune ser i øjeblikket på mulighederne for at bruge Toftebo som bolig for flygtninge fra Ukraine. Her vil man kunne etablere ca. 40 boliger, og bygningen kan meget hurtigt gøres klar.

”Vi starter med Toftebo, men vi kigger videre og er klar med flere løsninger, hvis vi bliver bedt om det”, siger borgmester Bent Hansen.

Gribskov Kommune får mange henvendelser fra borgere, som gerne vil hjælpe. Disse henvises til de lokale foreninger i Gribskov eller Røde Kors, som koordinerer den civile hjælp – altså forskellige borgerinitiativer.

”Det er dejligt at se den store interesse, vores borgere har for at hjælpe. Der er mange muligheder for den enkelte at bidrage. Men det er vigtigt at skelne mellem civilsamfundets rolle og kommunernes rolle. Der er et tæt samarbejde mellem kommunerne i KL regi, hvor vi følger udviklingen og står klar til at løse de kommunale opgaver. Her er det i første omgang Udlændingestyrelsen, der sætter rammerne, når det gælder flygtninge, og vi er klar til at hjælpe”, slutter Bent Hansen.