Vandrefestival 2022

Publiceret 28-06-2022

I august løber Nordsjællands Vandrefestival for anden gang af stablen, nærmere bestemt i uge 34, fra d. 21. august til og med d. 28. august.
Festivalsugen har et bredt program, der favner alle vinkler af det at komme ud og gå.

Til alle skoler i Nordsjælland er der udarbejdet et forløb i uge 34, hvor de kan arbejde med bevægelse, mindfulness, natur eller kulturhistorie. 10 klasser får mulighed for fredag d. 26. august, at komme til Esrum Kloster, hvor der vil være sat et særligt program sammen til dem.
Forløbet er lavet i samarbejde mellem Nationalpark Kongernes Nordsjælland og Gribskov Kommune.

Til Folkefesten d. 26. august til 28. august tages der fat i alle aspekter af det at gå. Du kan komme på arrangerede vandreture, du kan møde forskellige aktører, der beskæftiger sig med vandring, natur og bevægelse.
Du kan også opleve Chris Mac Donald, der laver en folkevandring, og du kan høre om hvorfor Morten Ankerdal er blevet så begejstret for vandring.
Du kan også møde forskellige madproducenter fra Smag på Nordsjælland, Spisekammer Gribskov og Halsnæs Spisekammer.

Hvis du har lyst til på egen hånd at gå nye steder kan du på hjemmesiden under vandringer/popupruter finde forslag til ture af forskellig længde på hjemmesiden:

Dem finder du på Nordsjællands Vandrefestivals hjemmeside


Torsdag d. 25. august og fredag d. 26. august afvikles der en videnskonference, hvor du kan høre den nyeste forskning og viden om, hvad vandring og gang kan, og få ideer til hvordan det kan indarbejdes i dit arbejdsliv.
Her er det henholdsvis Chris MacDonald og Mikael Kamper, der er keynote speakers.

Du kan læse mere om festivalen på hjemmesiden:

www. Nordsjaellandsvandrefestival.dk

Nordsjællands Vandrefestival er et samarbejde mellem DGI, Esrum Kloster og Gribskov Kommune. Derudover er der en lang række lokale aktører og foreninger, der også bidrager til festivalen.