Sjove oplevelser og gode råd til en sikker strandtur

Publiceret 29-06-2022

Sommeren er i den grad kommet til landet, og med de høje temperaturer, frister strandens blå bølger og hygge i strandkanten.
Her får du nyttig viden til en sjov og sikker strandtur.

Blå Flag-strande

Fire strande i Gribskov har Blå Flag-status i 2022: Tisvildeleje, Rågeleje strand, Gilleleje veststrand, Dronningmølle. Læs mere om Blå Flag-strande

Pas på hestehuller

Hestehuller og understrøm kan være farligt. Læs mere om, hvordan du undgår dem, og hvad du gør, hvis strømmen får fat i dig, på Nordsjællands Livredningstjenestes hjemmeside.

Gratis sommersjov på strandene for børn

Gribskov Kommune afholder sjove aktiviteter for børn på vores Blå Flag-strande sommeren igennem. Få overblikket her.

Tjek badevandskvaliteten

gribskov.dk/badevand kan du følge badevandets aktuelle kvalitet. Du kan også tjekke vores nye hjemmeside om badevandsvarsling, som er lavet i samarbejde med Gribvand, og som bl.a. viser, hvis der er lokal risiko for forurenet vand pga. overløb fra kloakker ved store regnmængder.

Om sommeren kan der også være flere alger langs kysterne. De fleste er ikke farlige, men et godt baderåd er: Undgå at bade, hvis du ikke kan se dine fødder, når du står i vand til knæene.

Lifeboards-video

Gribskov Kommune har fået ni nye Lifeboards, som du kan finde ved strande i kommunen. De fungerer som redningskranse men er mere effektive og nemme at bruge. Tjek denne video, der viser hvordan du kan hjælpe, hvis en svømmer er kommet i knibe. (Videokreditering: lifeboard.nu)