Byrådsmedlem bliver student - og vinder Demokratipris

Publiceret 27-06-2022

Det 19-årige byrådsmedlem Mathias Zilberberg er blevet tildelt årets Demokratipris på gymnasieområdet af Gribskov Kommune.

Mathias Zilberberg har haft et begivenhedsrigt år.

Først blev han valgt ind i Gribskov Kommunes Byråd; han er netop blevet student - og fredag d. 24. juni fik han tildelt Demokratiprisen på gymnasieområdet 2022 i forbindelse med translokation for nye studenter på Gribskov Gymnasium.

Demokratiprisen tildeles af Gribskov Kommune til en ung student, som har gjort noget særligt for at fremme børn og unges demokratiske forhold i kommunen. Med prisen følger 5.000 kr., som finansieres af Udvalget for Skole, Børn og Familie.

"Han er en rollemodel"

Formand for Udvalget Skole, Børn og Familie Jens Rane Holck fortæller, at:

"Udvalget er glade for at se, at Mathias Zilberberg får overrakt prisen. Han har fra en helt ung alder engageret sig i demokratiet og støtter andre i at gøre det samme. Af indstillingen fremgår det tydeligt, at Mathias er en ildsjæl og en rollemodel for unge, der ønsker at få deres stemme hørt. For med sin indtræden i Byrådet viser han jo, at det er muligt at opnå politisk indflydelse - også i en helt ung alder.”

Bedømmelsesudvalget, som udpeger den årlige vinder af Demokratiprisen på gymnasieområdet, består af rektoren for Gribskov Gymnasium og repræsentanter fra Gribskov Ungdomsskole.