Bliv klogere på kommunens vilde rabatter

Publiceret 11-07-2022

”Vilde rabatter” lyder måske som noget, du finder i et supermarked. Men du finder dem også langs vejen i Gribskov Kommune. Lige nu får vi en del henvendelser om rabatterne - læs mere om dem her.

Græsrabatterne langs kommunens veje er hjemsted for en masse blomster og insekter, og vi har fokus på biodiversiteten i vores drift af dem. Derfor bliver vores græsrabatter slået to gange om året.


Ved vores første slåning fra uge 20-25 slås der fra kørebanekant og ud til 1 meter. Slåningen er nødvendig af hensyn til trafiksikkerheden. Derudover slås arealer, som er nødvendige for at sikre oversigtforholdende. I år har vores entreprenør haft travlt, så nogle rabatter bliver slået senere end normalt.


Ved vores anden rabatslåning fra uge 34-44 slås rabatterne ud til skel, dog max til 5 meter. Slåningen sikrer, at der ikke gror træer og buske og at bl.a. grøfterne friholdes. Samtidig sikrer den sene slåning, at blomster og urter har bedre vilkår til næste år – til gavn for biodiversiteten i Gribskov Kommune.


Hvis du har flere spørgsmål omkring de vilde rabatter, så skriv til tms@gribskov.dk

Hvis du har flere spørgsmål, så kontakt: