Risiko for oversvømmelse i sommerhusområdet Sandet ved Arresø

Publiceret 24-02-2022

Ekstraordinære mængder regn giver risiko for oversvømmelse i sommerhusområdet Sandet ved Arresø. Find sandsække her.

En ekstraordinær våd februar giver stigende vandstand i Arresø

Hvis vandstanden fortsat stiger, kan Arresø flyde over og oversvømme sommerhusområdet Sandet ved Frederiksværk. Særlig på adresserne Lærkevænget, Blåbærvænget, Hejrevænget, Snæppevænget og Lille Ryvej. 

Derfor sætter Gribskov Kommune nu containere med sand og sandsække ved Bækkebrovej Parkering ved Bækkebrovej 50, nord for Arresø.

Her kan sommerhusejere hente sandsække efter behov og placere dem foran huller, hvor der kan løbe vand ind – for eksempel ved døre og udluftninger i fundamentet. Dette kan begrænse og forhindre vandskader.

Halsnæs Kommune arbejder på løsning i Frederiksværk 

Den stigende vandstand skyldes ekstraordinære mængder regn, og at vandet ikke løber hurtigt nok fra Arresø 

Vandet løber fra Arresø ved Frederiksværk i Halsnæs Kommune. For at sænke vandstanden har Halsnæs Kommune netop installeret pumper, der øger mængden af vand, der løber fra Arresø.

Hvis pumperne ikke hjælper tilstrækkeligt, har Halsnæs Kommune mulighed for at lave en kontrolleret oversvømmelse af en byggeplads i Frederiksværk for at afhjælpe problemet yderligere.

Gribskov Kommune overvåger tilløbet af vand til Arresø ved at måle vandstanden i Ramløse Å. Lige nu er vandstanden på 66 cm. 

Da der er risiko for en fortsat stigning, anbefaler vi, at den enkelte sommerhusejer ved Sandet vurderer, om der er behov for at sikre sit sommerhus med sandsække.

Beredskabsstyrelsen viser her, hvordan man kan bruge sandsække ved oversvømmelse.

På kortet kan du se, hvilke områder, der er i risiko for oversvømmelse. De blå er i risiko nu, og de gule er i risiko, hvis vandstanden stiger yderligere. Det røde punkt viser Bækkebrovej 50, hvor du kan finde sandsække.

Kontakt

Kontakt