Gribskovs politikere og foreninger går til march mod ensomhed

Publiceret 03-08-2022

March mod Ensomhed er en 2000 km. lang march gennem hele Danmark, som sætter fokus på ensomhed. Når marchen ankommer til Gribskov Kommune d. 13. august, vil frivillige foreninger og politikere gå med. Alle er velkomne til at deltage.

Foto: Gribskov Går Sammen

Ensomhed kan ramme alle, og under corona-epidemien er særligt mængden af ensomme unge steget. Også i Gribskov Kommune.

Det er en udvikling, som initiativtager Patrick Cakirli ønsker at bremse med sin March mod Ensomhed: en årlig march på 2000 kilometer gennem hele Danmark.

Men ingen skal gå alene. Derfor går Patrick kun, så længe han har nogen at gå med - og i år vil Patrick få følgeskab af blandt andet borgmester Bent Hansen, Pia Foght og Helle Blomsterberg fra Udvalget for Kultur, Idræt og Forebyggelse samt frivillige foreninger på sin tur gennem Gribskov Kommune d. 13. august fra kl. 9-13.

Borgmester Bent Hansen fortæller, at han ser frem til at tage imod Patrick Cakirli:

”Jeg synes, at det er et stærkt initiativ. At Patrick med sin March Mod Ensomhed frivilligt går hele Danmark rundt for at sætte fokus på ensomhed og samtidigt donerer overskuddet til foreninger, der forebygger ensomhed. Derfor står jeg klar til at modtage ham ved kommunegrænsen, hvor vi skal gå sammen og få snakket om, hvordan vi skaber gode fællesskaber her i Gribskov Kommune.”

Alle er velkomne til at gå med

Patrick vil passere gennem Gribskov d. 13. august fra ca. kl. 9-13. Alle, der har lyst, er velkomne til at gå med.

Frivilligcenter Helsinge, Tisvildevejen, Nordsjællands Naturskole og Gribskov Går Sammen koordinerer arrangementer langs ruten og håber, at det bliver en god dag, hvor mange har lyst til at give Patrick følgeskab og sætte fokus på ensomhed og fællesskaber.

Én, der deltager på dagen, er udvalgsformand for Kultur, Idræt og Forebyggelse Pia Foght. Hun fortæller, at March mod Ensomhed stemmer godt overens med udvalgets arbejde:

”Vores udvalg fokuserer på at øge sundheden i Gribskov Kommune, og noget, vi ved, der virker, det er bevægelse og fællesskab. Når de to ting mødes, så trives vi mennesker. Derfor glæder jeg mig også til at gå med i March mod Ensomhed, der stemmer fint overens med flere af de projekter, vi allerede understøtter i kommunen: For eksempel gå-fællesskabet Gribskov Går Sammen.”

Program for March mod Ensomhed i Gribskov Kommune

OBS: tidspunkterne er cirka-tidspunkter.

  • Kl. ca. 9.00 ved Sparkøbmanden på Helsingevej 155, 3300 Frederiksværk
    Bent Hansen, Pia Foght og Helle Blomsterberg modtager Patrick ved ”indgangen” til Gribskov Kommune.

  • Kl. ca. 11.30 ved Gadekæret i Helsinge by, Vestergade 7, 3200 Helsinge
    Her vil der være fælles frokost til Patrick og dem, der følger med.

  • Kl. ca. 13.00 ved Tipperuphus, Kagerupvej 12, 3400 Hillerød
    Vi ønsker Patrick en god videre tur.

Fakta

Blandt andet Sundhedsprofilen 2021 viser, at ensomhed – særligt blandt unge – er tiltaget som følge af corona-epidemien.

March mod Ensomhed er en nonprofitorganisation, som har til formål at sætte fokus på ensomhed, og som samler ind til velgørenhed.
Hvert år fra uge 32 til og med uge 41 udfører Patrick Cakirli March mod Ensomhed, hvor han vandrer 2.000 kilometer fra Nexø på Bornholm til Esbjerg i Jylland.
Patrick udfører March mod Ensomhed for at sætte nationalt fokus på ensomhed som sundheds- og samfundsudfordring, såvel som for at samle ind til March mod Ensomheds Landsindsamling, som hvert år støtter et nyt initiativ, som forebygger og afhjælper ensomhed