Gilleleje Bibliotek justerer åbningstid om aftenen

Publiceret 24-08-2022

Fra fredag d. 26. august lukker biblioteket kl. 21 – en time tidligere end i dag.

Udvalget for Kultur, Idræt og Forebyggelse besluttede i sidste uge at imødekomme et ønske fra Fonden Kulturhavn Gilleleje om, at Gilleleje Bibliotek fremover skal lukke en time tidligere om aftenen.

Forsøget har tidligere været gennemført i en periode på en måned i februar-marts, fordi man oplevede problemer med urolige unge, der med deres opførsel skaber utryghed for de ansatte og frivillige på biblioteket.

Nu ønsker Kulturhavnen så at gentage forsøget med tidlig lukketid med mulighed for at gøre det permanent. De skriver bl.a. i deres ansøgning til udvalget, at flere frivillige har udtrykt, at de pga. utryghed ikke ønsker at arbejde om aftenen.

Ændringen i åbningstiden betyder, at biblioteket fra på fredag den 26. august lukker dørene kl. 21 i stedet for 22.

”Det giver god mening, at vi gentager forsøget med ændret åbningstid. Ingen skal føle sig utrygge på biblioteket, hverken de ansatte eller gæsterne. Det er særligt den sidste time om aftenen, hvor der ikke er mange andre aktiviteter og mennesker i huset, at det kan føles utrygt. Samtidig kan vi se, at der er meget få mennesker, der bruger biblioteket mellem 21 og 22.”

Det fortæller udvalgsformand for Kultur, Idræt og Forebyggelse Pia Foght.

Og så skal man fortsætte dialogen og det kriminalpræventive samarbejde, tilføjer næstformand Helle Blomsterberg:

”Vi har et godt samarbejde i SSP-regi mellem skole, sociale myndigheder og politiet. Og de har også været mere synlige i Kulturhavnen. Det er den rigtige vej frem. Det er jo unge mennesker, og vi skal hjælpe dem til at forstå, hvad man må og ikke må, og hvordan man omgås andre mennesker.”

Ændringen af åbningstiden gælder indtil videre til 31. maj 2023, hvorefter udvalget skal tage stilling til, om ændringen skal gøres permanent.

Gilleleje Bibliotek er en del af kulturhuset i Kulturhavn Gilleleje, og åbnede i 2016. Biblioteket er drevet af både ansatte bibliotekarer og frivillige, og tilbyder mange kulturelle aktiviteter udover almindeligt udlån af bøger. Du kan læse mere om biblioteket på: kulturhavngilleleje.dk/biblioteket.