Borgmesteren inviterer Forstas til kaffe

Publiceret 03-08-2022

Entreprenør- og anlægsgartnervirksomheden Forstas, der står for pleje og vedligehold af kommunens grønne arealer, er blevet pålagt bod af kommunen for manglende overholdelse af kontrakten.

Den grønne vedligeholdelse på kommunens veje og byrum har ikke den karakter, den bør have. Igen i år har kommunen oplevet, at græsslåning af rabatter og renhold i byrummene ikke bliver udført som aftalt.

Udover det noget sjuskede udtryk, der efterlades, når græs og beplantning får lov at vokse ukontrolleret, kan det give problemer med trafiksikkerheden. Noget som også borgere og politikere har gjort opmærksom på den seneste tid.

”Forstas har netop vundet kontrakten sidste år. Men det fungerer ikke ret godt. Det kan vi ikke være bekendt overfor borgerne, gæsterne og erhvervslivet”, udtaler borgmester Bent Hansen.

Efter kommunens vurdering er det både den manglende indsats og selve den håndværksmæssige udførelse, den er galt med. Alt i alt har Forstas som udførende entreprenør ikke leveret den ydelse, de skulle i henhold til kontrakten. Administrationen har derfor set sig nødsaget til at pålægge entreprenøren en bod.

Håbet er dog stadig, at der kan findes en hurtig løsning og et bedre samarbejde i fremtiden, og at virksomheden vil leve op til deres ”DNA”, tilføjer Bent Hansen:

”Jeg har inviteret selskabets administrerende direktør til en kop kaffe snarest muligt. De bryster sig af at være drevet af ærlighed, ordentlighed og begejstring. Jeg håber, at det ikke kun er tomme ord. Vi skal meget hurtigt frem til en ny måde at samarbejde på. Og ellers må kommunen gå andre veje.”