Gribskov Kommune går seks pladser frem i ny erhvervsklimarapport

Publiceret 02-09-2021

Dansk Industris rapport om kommunernes erhvervsklima er netop udkommet, og Gribskov Kommune er rykket frem. Den nye placering skyldes særligt bedre oplevelser indenfor sagsbehandling, arbejdskraft og kommunikation.

Gribskov Kommune er rykket seks pladser frem i Dansk Industris rapport om kommunernes lokale erhvervsklima: fra nr. 93 til nr. 87.

Rapporten Lokal Erhvervsvenlighed er bygget op af ti kategorier - f.eks. sagsbehandlingstid og arbejdskraft - og giver et samlet bud på, hvordan det er at drive virksomhed i kommunen.

Virksomheder oplever bedre erhvervsklima i Gribskov

Gribskov Kommunes nye placering skyldes forbedringer. Bl.a. indenfor kommunal sagsbehandling og kommunikation af væsentlige informationer, hvor kommunen er steget med henholdsvis 24 og 57 pladser.

Formand Morten Ulrik Jørgensen udtaler på vegne af udvalget for Kultur, Erhverv og Oplevelsesøkonomi, at:

”Det er glædeligt, at der er sket en udvikling. Jeg ser det som et resultat af den nye retning, vi har sat for byrådet. Vi har et langt, sejt træk foran os, men det er godt, at vi går frem – blandt andet på den kommunale sagsbehandling, der har været udfordret gennem det sidste år.”

Morten Ulrik Jørgensen er også glad for at se, at Gribskov på ét punkt har scoret topplacering:

”Gennem årene har vi gjort brug af private leverandører. Vi har konkurrenceudsat på flere af de store velfærdsområder, bl.a. sundheds- og socialområdet, og på det punkt ligger vi nr. 1.”

Derudover har Gribskov rykket sig fra plads 70 til 46 i kategorien ’samarbejde med jobcenteret’. Den højere placering glæder udvalget for Beskæftigelse og Unge. Det fortæller Næstformand Michael Hemming Nielsen:

”Set i lyset af den landsdækkende efterspørgsel på arbejdskraft, er det godt at se, at virksomhederne drager nytte af samarbejdet med jobcentret. Vi har samtidigt rykket os på sagsbehandlingen af sygedagpenge - og så tegner det lyst, at rapporten viser en fremgang i andelen af unge i Gribskov, der får en uddannelse efter grundskolen.”

Der er plads til forbedringer – og mere grøn udvikling

På trods af at Gribskov Kommune er blevet mere erhvervsvenlig, er der stadig forbedringspotentiale. Især når det gælder de digitale rammer, hvor kommunen ligger nr. 93 ud af 93. Morten Ulrik Jørgensen uddyber:

”Der er områder, hvor vi må undersøge, hvordan vi kan forbedre oplevelsen for virksomhederne. Vi er for eksempel ved at opføre telemaster, der skal øge mobildækningen i kommunen, hvilket vil hjælpe på de digitale rammer.”
Derudover ligger kommunen nr. 78, når det gælder grøn udvikling. På dette punkt er der dog en plan undervejs:

”Rapporten viser, at vi kan forbedre os, blandt andet når det gælder at imødekomme den grønne dagsorden. Det er vi i gang med i Gribskov: Vi har nemlig tilsluttet os klimaforløbet DK2020 og er ved at udarbejde en handleplan, der skal skabe en mere klimavenlig kommune,” afslutter Morten Ulrik Jørgensen.

Fakta

  • I Gribskov har 63 virksomheder svaret på undersøgelsen
  • Virksomhederne er inden for DI’s brancher, b.la. produktion, byggeri, transport, fødevarer, engroshandel, rådgivning og services
  • Besvarelserne repræsenterer minimum 695 arbejdspladser
  • Se alle resultater under di.dk/le

Kontakt

Morten Ulrik Jørgensen
formand for Kultur, Erhverv og Oplevelsesøkonomi

Kontakt

Michael Hemming Nielsen
Næstformand for Beskæftigelse og Unge

Kontakt

Sascha Volmer Sørensen
Kommunaldirektør