Gribskolen-lærer får medalje for fremragende formidling

Publiceret 28-09-2021

Naturfagslærer Emil Hjerl har fået en helt særlig hæder for at være dygtig til at skabe interesse for naturvidenskab og teknologi blandt Gribskolens elever. Han blev hyldet tirsdag.

Emil Hjerl

En sal fyldt med elever sad tirsdag morgen klar til at hylde naturfagslærer Emil Hjerl på Gribskolen i Græsted.

Han blev nemlig mandag aften tildelt H.C. Ørsted Medaljen i bronze for fremragende formidling af naturvidenskab i grundskolen, og det skulle naturligvis fejres på skolen.

Det er Selskabet for Naturlærens Udbredelse, der har tildelt Emil Hjerl den flotte hæder, og med medaljen følger et rejselegat på 25.000 kroner og et legat til Gribskolen på 25.000 kroner til et naturfagligt projekt.


Kan favne alle elever
Det var skolen, der indstillede Emil Hjerl for hans gennemgribende udvikling af hele naturfagsområdet fra indskoling til udskoling både fagligt og kulturelt. Skoleleder Nicolai Schlüter fortæller:

”Emil kan det, at han tager udgangspunkt i elevernes verden. Han gør sin undervisning vedkommende for alle elever og har en fantastisk evne til at favne både de stærke og de svage elever,” siger skolelederen.


Eleverne skal undre sig
Hovedpersonen selv er meget beæret over hæderen. Han fortæller, at det er vigtigt at få eleverne til at undre sig:

”Det vigtigste er, at eleverne får en god oplevelse, for så undrer de sig og bliver nysgerrige, og på den måde bliver de motiverede for at lære mere,” siger Emil Hjerl.

Har udviklet naturfaglokaler
Selskabet for Naturlærens Udbredelse skriver i sin begrundelse for at tildele Emil Hjerl den flotte medalje, at han blandt andet har udviklet naturfagslokalerne og fået etableret et Roboscience lokale, hvor eleverne kan arbejde med programmering af Lego-mindstorms – og uge 39 er nu hvert år, på Emils initiativ, blevet en naturfagsprojektuge for skolens elever.