Vores Gribskov: Drømme bliver til virkelighed med flere fyrtårne på vej

Publiceret 05-05-2021

Visionsprojektet Vores Gribskov handler om at skabe fortsat udvikling, vækst og tilflytning i Gribskov Kommune. Det sker i samspil mellem borgere, foreninger, erhvervsliv og kommune, hvor ildsjæle siden 2020 har arbejdet med udvikling af projekter. Nu bliver projekterne realiseret, og flere er på vej.

Vores Gribskov startede med  fortællingen om Gribskov og de styrkepositioner, som kendetegner Gribskov som område. Igennem 2020 blev der afholdt en række workshops, hvor ildsjæle blandt borgere, foreninger og erhvervsliv udviklede ideer til projekter – fyrtårne. I alt kom der 140 ideer til spændende potentielle fyrtårne.

Gennem et større arbejde i Forum for Vækst og Udvikling, som er projektets styregruppe, og det såkaldte klyngearbejde, hvor relevante interesserede har været samlet for at afprøve, diskutere og kvalificere projekterne, er de mange ideer nu blevet til lidt over tyve konkrete projekter, som skal videreudvikles med henblik på at blive realiseret.

Det betyder, at visionsprojektet Vores Gribskov nu er klar til at gå ind i en ny fase, som handler om realisere projekterne til glæde for Gribskovs borgere og besøgende. Det er en fase, som Borgmester Anders Gerner Frost er særlig glad for:

”Det arbejde, der er lavet, har været helt fantastisk. Det afspejler på mange måder det helt særlige ved Gribskov. Det har engageret mange, og det har sat fokus på vores fællesskaber og deres store betydning. Det glæder mig, at vi på denne måde kan få gang i både nye og gamle initiativer, og det glæder mig, at det er ildsjælene, der fører an og selv skaber mulighederne. Nu glæder jeg mig til at se projekterne udvikle sig og til at dele det med resten af Gribskov  og verden,” siger Anders Gerner Frost.

Fyrtårne sætter spot på Gribskov og tiltrækker nye ildsjæle

Og det er ikke en overdrivelse, at projekterne skal deles med verden, for de fleste af dem handler netop om oplevelser, fællesskaber og aktiviteter i Gribskov, som skal tiltrække besøgende, turister og også nye borgere. Arbejdet i klyngerne er også begyndt at kaste nye ideer af sig, så udviklingen af fyrtårne er kommet for at blive. Viceborgmester Bo Jul Nielsen fortæller:

”Det spændende ved det her er, at projekterne og projektmagerne har deres eget liv. Der er ikke tale om kommunale projekter. Vores rolle har været at skabe mulighederne ved at samle ildsjælene og sætte ideerne fri. Det er der kommet både stort og småt ud af. Nogle projekter er forretningsideer, nogle skal søge fonde og sådan er de så forskellige. Det fælles er, at de er skabt på baggrund af kærlighed til vores lokalområde,” siger Bo Jul Nielsen.

Formidling af og kendskab til Vores Gribskov
En vigtig del af næste fase er at formidle de forskellige projekter og skabe kendskab til Vores Gribskov både indenfor og udenfor kommunens grænser, konstaterer Anders Gerner Frost.

”Vi har netop set den første liste over projekter på vores byrådsmøde – det er meget spændende læsning. Og jeg vil opfordre alle til at holde øjne og ører åbne og være med til at sprede budskabet om de spændende projekter. De kommer til at tiltrække flere nye gæster og tilflyttere til vores skønne kommune,” siger borgmesteren.

Har du ideer og drømme?
Og så er der stadig plads til flere ildsjæle og ideer:

Har du ideer eller drømme, som du tænker passer ind i visionsarbejdets to temaer 1) Skabe fysiske og digitale sammenhænge mellem kultur, natur og turisme og 2) Virkelyst med fokus på lokalproducerede fødevarer og madkultur, så kan du sende dine tanker til voresgribskov@gribskov.dk

Læs mere på: www.voresgribskov.dk

Kontakt

Anders Gerner Frost
Borgmester
Gribskov Kommune

Kontakt

Bo Jul Nielsen
Viceborgmester
Gribskov Kommune

Kontakt

Sascha Volmer Sørensen
Kommunaldirektør
Gribskov Kommune