Børnebyrådsmøde

Publiceret 19-05-2021

16 spændte børn fra kommunens 6. klasser var tirsdag den 18. maj klar til at argumentere for deres sag. Det skete på børnebyrådsmødet og børnene fik blandt andet forhandlet sig til Beachvolleybane og Panna baner.

Gribskov Kommune har siden 2007 holdt Børnebyrådsmøder. Formålet med børnebyrådsmødet er, at give eleverne  indblik i hvordan et byråd arbejder med at prioritere ønsker og opgaver i en given økonomisk ramme. Det er meningen, at eleverne skal opleve den demokratiske proces, fra man sidder med et forslag til budget og frem til at der træffes endelig beslutning. Børnebyrådsmødet afholdes almindeligvis en gang om året i Byrådssalen på Rådhuset i Helsinge med 2 elever fra 5. årgang på hver skole/afdeling. Da børnebyrådsmødet i 2020 blev udsat på grund af Corona-situationen, var det nu eleverne fra 6. klasserne som var til børnebyrådsmøde. Og denne gang som et online byrådsmøde. I juni er det 5. klassernes tur. 

Formand for Børn, Idræt og Familie, Natasha Stenbo Enetoft, fortæller:

”Det var så godt endelig at kunne byde velkommen til Børnebyrådsmødet. Nu ville vi ikke udsætte det mere, derfor afholdt vi mødet online, så deltagerne mødte hinanden over skærmen – men det fungerede også fint. Både borgmesteren og jeg synes, at børnebyrådsmødet er et af de sjoveste byrådsmøder hele året. Samtidig er det vigtigt i et læringsperspektiv, hvor vi ønsker at fremme børn og unges demokratiforståelse, medindflydelse og medansvar. De unge er så gode til at forhandle, finde på løsninger og kompromiser, være kreative og række hinanden en hjælpende hånd, når der er behov for det ”. 

På grund af  aflysningen sidste år var der til dette Børnebyrådsmødet 180.000 kr. at forhandle om. Beløbet er almindeligvis 90.000 kr. Tingbakkeafdelingen har ikke nogle 6. klasser og var derfor ikke med tirsdag. Børnebyrådet valgte dog at afsætte et beløb til afdelingen alligevel.

God energi

På trods af de anderledes, virtuelle omstændigheder var der god energi og masser af gode argumenter i luften, og eleverne formåede at forhandle det hele på plads såvel med leverandører, deres baglande og hinanden.

Resultatet af mødet:

Skole

Ønske

Bevilliget beløb

Bjørnehøjskolen

Basket plader + Vippe

19.485

Gilbjergskolen afd. Blistrup

Panna bane

21.000

Gilbjergskolen afd. Parkvej

Panna bane 

17.995

Gribskolen afd. Tingbakken

 

7.929

Gribskolen afd. Græsted

Fodboldmål+ bord og  bænke

19.796

Nordstjerneskolen

Beachvolleybane

18.088

Ramløse skole

Panna bane

16.900

Sankt Helene skole afd. Vejby

Panna boldarena

46.680

Sankt Helene skole afd. Tisvilde

Sanseområde med hængekøjer

12.127

Total

 

180.000

 

Næste Børnebyrådsmøde er allerede 2 og 4 juni.

Børnebyrådsmødet for 5. klasses eleverne er planlagt til at blive afholdt som fysisk møde d. 2. og 4. juni, hvor eleverne skal forhandle om nye 90.000 kr. til fordeling mellem skolerne.

Kontakt

Natasha Stenbo Enetoft
Formand
Børn, Idræt og Familie