Udvalg afviser at give tilladelse til telemast i Villingerød

Publiceret 16-06-2021

Et enigt Udvikling, By og Land afviste tirsdag aften at give landzonetilladelse til opstillingen af en telemast i Villingerød. Blandt andet landskab og naturværdier vejer tungere i denne sag, siger formandskabet.

Borgerne i og omkring Villingerød får ikke en telemast i området. Det besluttede et enigt Udvikling, By og Land på udvalgets møde tirsdag aften, hvor udvalget afviste at give landzonetilladelse til opsætning af masten.

Det var KM Telecom, der på vegne af TDC havde søgt om tilladelse til opsætning af en 48 meter høj mobilmast ved Villingerødvej. Formand Pernille Søndergaard konstaterer, at det er rart at få sat punktum i sagen:

”Sagen har efterhånden varet et godt stykke tid, men den kræver også grundige overvejelser, for på den ene side er det vigtigt at arbejde for en god digital infrastruktur til Gribskovs borgere, gæster og virksomheder, men på den anden side kan vi ikke gøre det for enhver pris,” siger formanden på vegne af udvalget.

Næstformand i udvalget Allan Nielsen fortæller videre om overvejelserne:
”Vi har nøje overvejet konsekvenserne for især natur og landskab. Det er et meget smukt område, som vi har valgt at beskytte,” siger han.

Også udvalgets anden næstformand, Bent Hansen, er klar i mælet:
”Det virker voldsomt med så markant og høj en mast for at få offentlig tilgængeligt internet på så få adresser, hvor den teknologiske udvikling sandsynligvis kommer med bedre løsninger indenfor en relativ kort tidshorisont. Her har vi tydeligt mærket de lokale borgeres holdning, og den har vi fulgt,” siger næstformanden.

Kontakt

Pernille Søndergaard
Formand
Udvikling, By og Land

Kontakt

Allan Nielsen
Næstformand
Udvikling, By og Land

Kontakt

Bent Hansen
Næstformand
Udvikling, By og Land

Kontakt

Niels Tørsløv
Direktør
Plan, Teknik og Beskæftigelse