Gribskov kåret til årets Elevvenlige Kommune

Publiceret 03-06-2021

Organisationen Danske Skoleelever kårede torsdag ved middagstid Gribskov til årets Elevvenlige Kommune. Begrundelsen lyder blandt andet, at fælleselevrådet har været nytænkende og kreativt i kommunikationen til eleverne i kommunen med fokus på eksempelvis psykiske sygdomme.

Chelsea Nolssøe og Liva Melhede er med i fælleselevrådet i Gribskov Kommune.

Der var klapsalver og store smil, da Gribskov Kommune i dag fik overrakt prisen som Årets Elevvenlige Kommune.

Prisen bliver uddelt af organisationen Danske Skoleelever, og det skete i år til Danske Skoleelevers generalforsamling i Århus. Her var Gribskov Kommune repræsenteret af to medlemmer af Gribskov Kommunes fælleselevråd, Liva Melhede og Chelsea Nolssøe fra 6. klasse på Gilbjergskolens afd. Blistrup.

Danske Skoleelever begrunder kåringen af Gribskov med, at fælleselevrådet i kommunen har været kreativt og nytænkende i kommunikationen til andre elever og unge i kommunen i form af for eksempel videoreferater. De har haft et stort engagement i ungemiljøet i kommunen og et stort fokus på psykiske sygdomme, hvor de arbejdede med at sprede ordet om, at det er okay.

Stolte politikere
Formand for Børn, Idræt og Familie Natasha Stenbo Enetoft fulgte prisuddelingen live på nettet:

”Vi er så vanvittigt stolte af de unge i fælleselevrådet. De har gjort et stort og meget vigtigt stykke arbejde i en meget svær tid. Det er lykkes fælleselevrådet at sætte fokus på og skabe åbenhed om unge med diagnoser,  og hvordan de unge håndterer det, så de skaber relationer og er med i fællesskabet. Det er en gave for en kommune at have så engagerede og dygtige unge til at tage den slags initiativer og gøre hverdagen bedre for andre unge,” siger formanden på vegne af udvalget og fortsætter:

”Vi har politisk valgt at give fælleselevrådet stor mulighed for at få indflydelse ved, at eleverne kan få sager på dagsordenen på møderne i Børn, Idræt og Familie. Det er vi vist nok den eneste kommune i landet, der giver mulighed for,” siger formanden.

Gribskov Ungdomsskole organiserer rådets arbejdet
Natasha Stenbo Enetoft vil på vegne af udvalget gerne takke Gribskov Ungdomsskole, der organiserer fælleselevrådets arbejde. For eksempel er det ungdomsskolen, der organiserer samarbejdet mellem de forskellige skolers elevråd. Det er også ungdomsskolen, der står for kommunikationen med politikerne ved for eksempel høringer, når sager berører ungelivet i kommunen. Derfor var ungdomsskolen naturligvis også med, da prisen blev overrakt.

Der var i alt fire nominerede til årets Elevvenlige Kommune.

FAKTA
Læs mere om kåringen her: https://skoleelever.dk/aarets-elevvenlig-kommune/

Kontakt

Natasha Stenbo Enetoft
Formand
Børn, Idræt og Familie

Kontakt

Claus Herbert
Centerchef
Center for Dagtilbud og Skoler