Børnebyrødder forhandlede sig til gode ting til skolerne

Publiceret 04-06-2021

17 repræsentanter fra skolernes 5.-klasser var til børnebyrådsmøde fredag. Det blev holdt virtuelt, men det fik ikke eleverne til at holde sig tilbage. De fik både et indblik i, hvordan demokratiet virker og samtidig en masse gode ting med hjem til skolerne. I alt 90.000 kroner blev fordelt.

Elever fra folkeskolernes 5.-klasser var fredag til virtuelt børnebyrådsmøde. Her fik de indblik i den demokratiske proces - lige fra politikerne sidder med forslaget til budgettet og frem til, at de skal træffe de endelige beslutninger.

Det var dog ikke ældrepleje og nye veje, eleverne forhandlede om, men gode ting til deres legepladser på skolerne. De forhandlede om i alt 90.000 kroner, og det blev både til skaterramper, hængekøjestjerner, en svævebane, gynger og drejekar, da dagen var slut.

 

Formand for Børn, Idræt og Familie Natasha Stenbo Enetoft sad med til elevernes forhandlinger:  


”Det var nogle spændende timer sammen eleverne, som virkelig var på og ville det her. De debatterede og forhandlede med både egne skoler og leverandører, og de forstod, hvad der skulle til for at opnå resultater. Jeg håber og tror, det er en god og lærerig oplevelse, som giver dem indblik i, at politik ikke er så kedelig endda, men faktisk vigtig for borgernes hverdag,” siger formanden på vegne af udvalget.

Gribskov Kommune holder normalt børnebyrådsmøde én gang om året i byrådssalen på rådhuset i Helsinge. Men på grund af corona blev det holdt over Teams denne gang.


Gribskov Kommune har holdt børnebyrådsmøder siden 2007.

 

FAKTA: Det fik eleverne med hjem til skolerne

Bjørnehøjskolen

Drejekar  

16.140

Gilbjergskolen afd. Blistrup

Små gynger

11.390

Gilbjergskolen afd. Parkvej

Fodboldmål

10.062

Gribskolen afd. Tingbakken*

-

3.411

Gribskolen afd. Græsted

Hængekøjestjerne

11.999

Nordstjerneskolen

Skaterrampe

7.999

Ramløse skole

Hængkøjestjerne

11.999

Sankt Helene skole afd. Vejby

Trix mega funbox (skaterrampe)

7.000

Sankt Helene skole afd. Tisvilde

Svævbane

10.000

 

* Tingbakken har i øjeblikket ingen 5.-klasse, så der var ingen repræsentanter fra skolen med. Skolen får alligevel en lille trøst, nemlig restbeløbet fra den 90.000 kroner store pulje

Kontakt

Natasha Stenbo Enetoft
Formand
Børn, Idræt og Familie