Miljøministeren besøger vilde Gribskov Kommune

21jun

Alle er velkomne, når miljøminister Lea Wermelin besøger Gribskov Kommune 21. juni. Hun kommer for at høre, hvordan kommunen arbejder med at styrke biodiversiteten. Seancen foregår på Heatherhill, hvor politikere og eksperter fortæller og viser rundt. Der er også uddeling af blomsterfrø til borgere, der vil gøre deres have vildere.

Miljøminister Lea Wermelin

Miljøminister Lea Wermelin besøger Gribskov Kommune mandag 21. juni. Hun kommer for at høre, hvordan kommunen styrker biodiversiteten i forbindelse med Miljøministeriets konkurrence ’Danmarks vildeste kommune’.

Gribskov Kommune har i øjeblikket gang i seks forskellige projekter, som alle har samme mål: at styrke biodiversiteten ved at gøre naturen mere vild til gavn for både dyr, planter og mennesker. Som så mange andre steder i Danmark, er naturen kommet på dagsordenen. Det støtter Gribskov Kommune op om, og kommunen har sat sig for at engagere borgerne i initiativerne.

Borgmester i Gribskov Kommune Anders Gerner Frost glæder sig til at få miljøministeren på besøg:

”Vi er rigtig glade for at få sat fokus på vores skønne natur og glæder os til at fortælle om vores seks vilde projekter. Projekterne kommer oven i det, vi allerede gør, som for eksempel vores store sommerfugle-projekt ’Et vingeslag for Heatherhill’, som vi også giver ministeren indblik i under besøget,” siger borgmesteren.

Mange engagerede borgere
Det var udvalget Udvikling, By og Land, der satte de seks biodiversitets-projekter under ’Danmarks vildeste kommune’ i gang. Formand for udvalget Pernille Søndergaard fortæller, at borgerne spiller en central rolle.

”Vi har rigtig mange engagerede borgere, som viser stor interesse for at styrke biodiversiteten. Derfor har vi for eksempel sat gang i projektet ’Vild Have’, hvor borgerne kan hente vilde blomsterfrø på kommunens biblioteker, som de kan så i deres egne haver til gavn for insekterne. Her bliver frøene nærmest revet væk på bibliotekerne,” siger formanden på vegne af udvalget og fortæller, at borgerne er velkomne til at være med, når miljøministeren kommer på besøg.

”Helt i tidens ånd”
Næstformand i udvalget Allan Nielsen tilføjer, at naturen får den største hjælpende hånd, når det både er borgerne og kommunen, der arbejder for at styrke biodiversiteten:

”Som kommune kan vi gøre meget, og det skal vi. For eksempel er ét af vores seks projekter at gøre de kommunale grøftekanter mere vilde. Men det er sammen med borgerne, at vi for alvor kan gøre en forskel for naturen. Derfor handler flere af vores projekter om at støtte borgerne i at skabe biodiversitet,” siger næstformanden.

Udvalget anden næstformand Bent Hansen fremhæver engagementet hos kommunens landmænd og opfordrer borgerne til at ”adoptere” et kommunalt areal:

”Det er godt at se, at vores landmænd, der jo netop har kendskabet til naturen i blodet, byder ind på opgaven. Dem har vi også brug for. Og så vil jeg gerne fremhæve borgernes mulighed for at ”adoptere” et kommunalt areal, hvor de selv kan skabe biodiversitet. På den måde kan vi sammen få hele kommunen til at blomstre,” siger Bent Hansen.

Program for miljøministerens besøg
Ministerens besøg i Gribskov Kommune løber af stablen på Heatherhill og varer fra klokken 9.15 til 10. Her byder borgmesteren velkommen, og formanden og næstformændene i Udvikling, By og Land fortæller om de kommunale biodiversitetsprojekter. Bagefter er der rundvisning på Heatherhill, hvor en sommerfugleekspert fra Butterfly Conservation Denmark ApS og en botaniker fra Danmarks Naturfredningsforening fortæller om naturen i området.

I forbindelse med besøget vil Gribskov Kommune lave en pop-up uddeling af vilde blomsterfrø til alle, der vil styrke biodiversiteten hjemme i deres egen have. Uddelingen af blomsterfrø vil foregå i tidsrummet kl. 9 – 11 på p-pladsen ved Heatherhill.

Kontakt

Anders Gerner Frost
Borgmester
Gribskov Kommune

Kontakt

Pernille Søndergaard
Formand
Udvikling, By og Land

Kontakt

Allan Nielsen
Næstformand
Udvikling, By og Land

Kontakt

Bent Hansen
Næstformand
Udvikling, By og Land

Kontakt

Niels Tørslev
Direktør
Plan, Teknik og Beskæftigelse