Gymnasieelev fik årets demokratipris for sit store engagement

Publiceret 01-07-2021

Årets demokratipris blev uddelt på Gribskov Gymnasium for nylig. Den gik til Salma Al Rachid, der har været særdeles aktiv gennem sine år på gymnasiet og blandt andet været primus motor på ’KV 17’ og et modeshow med genbrugstøj.

Salma Al Rachid og rektor Kristoffer Høy Sidenius

Gribskov Kommune uddeler hvert år Demokratiprisen til en elev på Gribskov Gymnasium.

I år gik prisen til Salma Al Rachid, der har været særdeles aktiv gennem sine år på gymnasiet. Hun fik blandt andet prisen, fordi hun var var primus motor på ungdomsrådets ’KV 17 – HUSK AT STEM’-event, og fordi hun har været en god kammerat og en ildsjæl, der blandt andet har brugt meget tid på miljø og klima som for eksempel et modeshow med genbrugstøj.

Formand: Et virkelig flot stykke arbejde
Formand for Børn, Idræt og Familie Natasha Stenbo Enetoft kalder det stærkt i en tid, hvor coronaen har præget hverdagen:

”Salma har gjort et virkelig flot stykke arbejde. At være så vedholdende i sit engagement, at være en god kammerat og samtidig en ildsjæl, der kæmper for det, hun tror på - det er jeg glad for, at vi kan belønne. Og så bliver jeg bare generelt rigtig begejstret over, at unge mennesker overalt i kommunen trods den svære tid alligevel har formået at styrke demokratiet. De vil virkelig fællesskabet,” siger formanden på vegne af udvalget.

Salma Al Rachid blev belønnet med 5000 kroner og et diplom som synligt bevis på sit flotte arbejde.

Hvis du tænker, du for nylig hørte om uddelingen af en demokratipris, så har du helt ret. For nylig uddelte Gribskov Kommune nemlig årets demokratipris på folkeskoleområdet/ungdomsskoleområdet. Den gik til Simone Slavensky Lund fra Sankt Helene Skole.

Kontakt

Natasha Stenbo Enetoft
Formand
Udvikling, By og Land

Kontakt

Claus Herbert
Centerchef
Center for Dagtilbud og Skoler