Ny sti-rute på vej

Publiceret 03-12-2021

En ny sti-rute på tværs af Esrum Ådal mellem naturområderne Rusland og Søborg Sø blev præsenteret for nylig. Sti-ruten er skabt i samarbejde med Gilleleje Golfklub og private borgere og bliver anlagt næste år.

Vi har masser af skøn natur i Gribskov Kommune, og næste år bliver det endnu lettere at nyde den. Vi får nemlig en ny sti-rute på tværs af Esrum Ådal mellem de to store naturområder Rusland og Søborg Sø.

Sti-ruten er et samarbejde mellem Gribskov Kommune, Gilleleje Golfklub og private borgere, og den er finansieret af Gribskov Kommune, Friluftsrådet og Nordea-fonden.

Tirsdag kunne parterne så vise en check fra Nordea-fonden frem. Det skete ved et arrangement ved Gilleleje Golfklub, der gennem længere tid har været stor fortaler for at åbne det naturskønne område ved golfklubben op for andre end golfspillere.

Nye vandremuligheder opstår
Det fredede område Rusland og Pandehave Ådal har allerede flere kilometer stier, som forbinder til Dronningmølle men også ind i Helsingør Kommune. Med fredningen af Keldsøområdet, som ligger syd for Pandehave Ådal, opstår nye vandremuligheder mod Esrum og Esrum Sø.

Og i forbindelse med naturgenopretningen af Søborg Sø bliver der anlagt sti omkring hele søen, hvorfra der vil være forbindelser til Græsted, Gribskov, Gilleleje m.m. Alt i alt vil den nye stirute skabe mange nye turmuligheder.

Forbinder nye og gamle stier og veje
Stiruten kommer til at bestå af eksisterende veje og stier og nye stier i Esrum Ådal og en ny bro over Esrum Å.

Inden skovlen kan sættes i jorden, skal en række tilladelser og dispensationer i hus i forhold til museumslov, vandløbslov og naturbeskyttelseslov. Derfor er det endnu ikke muligt at sige, hvornår i 2022 den nye sti-rute vil blive indviet.