Utryghedsskabende opførsel får udvalg til at lukke bibliotek i den ubemandede åbningstid

Publiceret 08-12-2021

Udvalget Kultur, Erhverv og Oplevelsesøkonomi besluttede tirsdag at lukke biblioteket i Kulturhavn Gilleleje i de tidsrum, biblioteket ikke er bemandet. Lukningen varer foreløbig frem til 31. januar.

En gruppe unge har de seneste uger skabt udfordringer på biblioteket i Kulturhavn Gilleleje med en opførsel, der skaber utryghed. Derfor besluttede Udvalget Kultur, Erhverv og Oplevelsesøkonomi i går at lukke biblioteket i den ubemandede åbningstid med øjeblikkelig virkning frem til og med 31. januar.

Formand for udvalget Morten Ulrik Jørgensen siger:

”Det ærgrer mig, at det er nødvendigt, men borgerne i Gribskov Kommune skal først og fremmest være trygge i Kulturhavnen. Derfor har vi truffet denne beslutning,” siger formanden.

Også næstformand Jørgen Simonsen kalder det en ærgerlig situation:

”Det er vigtigt, at vi nu tager grundigt fat og får set nærmere på de unges opførsel, så vi kan få den slags adfærd stoppet fremover,” siger Jørgen Simonsen.

Administrationen vil i samarbejde med SSP, politi og Remisen i Gilleleje arbejde for at skabe præventive tiltag, der på sigt giver tryghed og mulighed for at bevare Kulturhavnen som et åbent hus for alle.