Rygestopkurser i Gribskov er blandt landets bedste

Publiceret 18-08-2021

Gribskov Kommune har stor succes med sine rygestopkurser. Nu vil udvalget Ældre, Social og Sundhed sætte ekstra fokus på gravide rygere.

Gribskov Kommunes rygestopkurser har stor effekt. Cirka 68 procent af deltagerne er røgfri efter seks måneder. Det viser Rygestopbasens årsrapport 2020.

Udvalget Ældre, Social og Sundhed fik præsenteret resultaterne på udvalgets møde tirsdag eftermiddag. Her blev udvalget også orienteret om, at kommunen har modtaget adskillige henvisninger, hvor rygerne er gravide.

Formanden for udvalget for Ældre, Social og Sundhed Birgit Roswall (V) fortæller på vegne af udvalget:

”Vi vil rigtig gerne gøre noget særligt for de gravide rygere. Derfor afsætter vi nu et ekstra beløb, så vi tager særlig hånd om dem. Her vil de gravide kvinder kunne melde sig til og gå på et hold, der kun består af gravide kvinder, så de får ligesindede i samme situation at spejle sig i,” siger Birgit Roswall og fortsætter:

”Erfaringer viser, at gravide sjældent søger de almindelige rygestopkurser, fordi de frygter, hvad de andre deltagere på kurset vil tænke om dem, fordi de fleste ved, at rygning kan skade fosteret. Vi vil gerne skabe positive og trygge rammer, så de gravide får et fællesskab med ligestillede og dermed får lettere ved at holde op med at ryge og forhåbentlig forblive røgfrie,” siger Birgit Roswall.

Ledige pladser til efteråret
Borgerne, der har været på Gribskovs rygestopkurser, er blandt de mest tilfredse. Over 98 procent af deltagerne er tilfredse med kurset. Det er den tredjehøjeste tilfredshed i landet. Det glæder næstformand i udvalget Pernille Kromann Sams.

”Rygestopkurserne i Gribskov Kommune afholdes af Rygestopkonsulenterne, og de har nogle rigtig dygtige undervisere. Derfor opfordrer vi alle rygere med mod på det til at melde sig til, der er nemlig stadig ledige pladser på kurserne til efteråret,” siger næstformanden.

Kurserne er gratis for borgerne og fordeles efter ”Først til mølle”. For tilmelding ring på 70 28 10 20 eller send en mail til: gribskov@rygestopkonsulenterne.dk.

 

Fakta:
Læs Rygestopbasens Årsrapport her:
https://www.rygestopbasen.dk/aarsrapport-19-opfoelgning-20

Læs mere om Rygestopkurser i Gribskov Kommune her

www.gribskov.dk/rygestop

Kontakt

Birgit Roswall
Formand
Ældre, Social og Sundhed

Kontakt

Pernille Kromann Sams
Næstformand
Ældre, Social og Sundhed

Kontakt

Maj-Britt Bjerre Koch
Chefkonsulent
Rygestopkonsulenterne