Første udgave af Nordsjællands Vandrefestival på trapperne

Publiceret 17-08-2021

Inden længe løber den første udgave af Nordsjællands Vandrefestival af stablen. Det sker fra 30. august til 5. september, hvor gåturen og alle dens fantastiske fordele bliver hyldet. Ugen er fuld af spændende aktiviteter og foredrag af inspirerende mennesker, som for eksempel Mikael Bertelsen.

De fleste af os har ikke rejst ret meget det seneste halvandet år, men til gengæld har mange af os været på flere gåture end normalt. Både i skoven, på vejene og ved havet, og vi går både med vores venner, familie eller alene. Og det er sundt at gå, slår lægevidenskaben fast.

Nu afholder Gribskov Kommune og en række samarbejdspartnere så for første gang Nordsjællands Vandrefestival fra 30. august til 5. september.

Borgmester Anders Gerner Frost er ambassadør for projektet ’Gribskov går sammen’, hvis formål er at inspirere til at gå mere. Han glæder sig over, at gåturen nu har fået sin egen festival:

”Som ambassadør har jeg været på flere gåture med borgere i vores skønne kommune. Gåturen giver energi, og den er en virkelig god måde at møde nye mennesker på. Gåturen gør samtalen lettere og mere uformel. Man bliver husket på, hvor mange dejlige pletter, der er i kommunen. Jeg kan kun opfordre alle til at deltage i Nordsjællands Vandrefestival, så de kan møde nye mennesker og nyde den skønne og alsidige natur og kultur, vi har i Gribskov. Under festivalen kan man også blive klogere på de mange fordele, gåturen har,” siger borgmesteren.

Det kan du opleve under festivalen
Under festivalen kan man blandt andet høre en række spændende foredrag om, hvorfor det er så sundt at gå – både for hovedet og kroppen. Der er også paneldebat og naturligvis masser af spændende gåture i den smukke nordsjællandske natur.

Her vil nogle ture være arrangerede, og nogle ture kan man selv arrangere. Der vil også være pop-up-ture rundt i byerne, som er markeret med flag denne uge, og der vil være gå-værter fra ’Gribskov går sammen’, der tager festivalgæsterne med på tur.

Lav dit eget gå-hold og se, hvor langt I kan gå på en uge
Festivalen byder også på en hyggelig konkurrence. Man kan nemlig oprette sit eget gå-hold og se, hvor langt holdet kan gå i festival-ugen. Man opretter holdet på hjemmesiden https://gribskovgaar.nu/, hvor man skriver, hvor mange kilometer holdet samlet har gået hver dag. Der bliver trukket lod om naturoplevelser, som overnatning i det fri, træklatring og guidede ture – vinderne er selv med til at vælge formen, og vinderne får besked ugen efter festivalen.

 Læs mere om festivalen og programmet på https://www.nordsjaellandsvandrefestival.dk/

Kontakt

Anders Gerner Frost
Borgmester
Gribskov Kommune

Kontakt

Flemming Carlslund Larsen
Fritidskonsulent
Center for Erhverv, Fritid og Kultur