Skolebørn sender musikalsk hilsen til Byrådet

Publiceret 06-04-2021

Elever fra 3. klasse på Gilbjergskolen sendte tirsdag aften en musikalsk hilsen til Gribskov Byråd for at vise, hvor dygtige de er blevet til at spille på orkester-instrumenter. Gilbjergskolen er med i projektet OrkesterMester.

”Hej Byråd, nu vil vi gerne spille for jer!”

Sådan lød det i en videohilsen fra en stor flok glade elever fra 3. klasse fra Gilbjergskolen under byrådsmødet tirsdag aften. Eleverne havde indspillet sangen Little Snowflake på instrumenter som violiner, celloer, kontrabas og andre klassiske orkester-instrumenter som en del af projektet OrkesterMester.

Gribskov Kommune blev sidste år udnævnt til OrkesterMester-kommune af Kulturministeriet, og fik dermed del i en 10 millioner kroner stor pulje til skoleorkestre sammen med 11 andre kommuner i landet.

Gilbjergskolen afd. Parkvej og Kulturskolen Gribskov arbejder sammen om OrkesterMester i Gribskov Kommune. Byrådet har afsat 400.000 kr. til OrkesterMester i Gribskov, derudover bidrager Gilbjergskolen og Kulturskolen med arbejdskraft.

Formand for Børn, Idræt og Familie Natasha Stenbo Enetoft fortæller:

”De er nået rigtig langt, og jeg er virkelig begejstret over det engagement, som Kulturskolen, lærerne og eleverne lægger i projektet. Det er så flot, at de har formået at skabe rammer for, at OrksterMester har kunnet udvikle sig i 2020,” siger formanden og fortsætter:

”Det her er en del af visionen om, at alle børn i Gribskov skal have mulighed for at lære at spille på mindst ét instrument. Jeg glæder mig meget til at følge dem på deres rejse,” konstaterer Natasha Stenbo Enetoft.

Planen er, at eleverne skal rundt i kommunen og give koncerter, når det igen er muligt. Kulturskoleleder Lars Lundgaard fortæller her, hvorfor det er så godt for eleverne at lære at spille et instrument:

”Det at mestre et instrument styrker indlæringen hos eleverne. Det giver dem for eksempel færdigheder til at koncentrere sig bedre. Og så bliver eleverne stærkere socialt, fordi de skal agere sammen med andre i orkestret. Og så er musik jo bare en direkte adgang til følelser, så OrkesterMester giver eleverne rigtig meget.

Næste år kommer 2.-klasserne også med i OrkesterMester, så i alt 120 elever på Gilbjergskolen på Parkvej lærer at spille orkester-instrumenter.

Se de dygtige elever spille her: