Gribskov får ny nærpolitienhed i Helsinge

Publiceret 15-04-2021

Nordsjællands Politi placerer nærpolitienhed i Helsinge. Det er et resultat af den nye politiaftale, som Folketinget indgik i december 2020. Politiet har valgt placeringen i Helsinge ud fra et ønske om en central placering i Gribskov Kommune. Det er endnu ikke besluttet hvor i Helsinge, nærpolitienheden kommer til at ligge.

Foto: Rigspolitiet

De nye nærpolitienheder, som bliver etableret på baggrund af Folketingets aftale, skal have fokus på børn og unge og forebyggende arbejder. Det betyder bl.a. også øget synlighed og tilstedeværelse med henblik på at forhindre og forebygge utryghedsskabende adfærd.

”Vi er utroligt glade for, at vi får denne nærpolitienhed. Det har vi længe ønsket os. Vi har meget fokus på at bevare vores fredelige bymiljøer og forebygge, at vores unge udsættes for eller inddrages i kriminalitet. Et synligt politi er med til at opnå det, og vi glæder os meget til dette nye kapitel i vores gode samarbejde med Nordsjællands Politi,” siger Anders Gerner Frost, borgmester i Gribskov Kommune.

Som en del af politiaftalen er også, at der skal være en øget opmærksomhed på at besøge borgere, der har været udsat for indbrud.

I Nordsjællands Politi er man nu ved at se på, hvilke lokaler, der kan være velegnede til den nye base.

”Vi glæder os til at få en fast lokal base i Gribskov Kommune, som vi i forvejen har et godt samarbejde med. Placeringen i Helsinge er central og et godt udgangspunkt i forhold til at være til stede i hele kommunen”, siger Politidirektør Jens-Christian Bülow.

 

Kontakt

Anders Gerner Frost
Borgmester
Gribskov Kommune

Kontakt

Jens-Christian Bülow
Politidirektør
Nordsjællands Politih